Radovi u tijeku

Zbog izgradnje kolektora na Bulevaru okrenut tok Radobolje

Gospodarstvo / Flash | 11. 12. 2016. u 09:12 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog nastavka radova na polaganju cijevi za izgradnju kolektora na Bulevaru, u Mostaru je pregrađeno korito rijeke Radobolje.

Teski radni strojevi u potpunosti su prekopali korito rijeke, prije čega je Radobolja uzvodno pregrađena i njen tok je okrenut u drugi rukavac.

Na mjestu gdje je Radobolja pregrađena postavljene su vreće s pijeskom koje su iskorištene kao pregrada u ovoj fazi radova. 

Podsjetimo, gradonačelnik grada Mostara Ljubo Bešlić nedavno je istaknuo kako ''za projekt izgradnje kolektora oborinskih voda nedostaje značajan dio sredstva'', te se nada kako će EU pomoći Mostaru da završi ovaj najvažniji projekt u zadnjih stotinu godina.


Foto: Bljesak.info

Gradonačelnik Bešlić kazao je kako će se zalagati da se dio sredstava za izgradnju kolektora dobije kroz grantove Europske unije.

Inače, projekt izgradnje kolektora krenuo je u ljeto 2015. godine zbog čega su dijelovi grada svakodnevno doživljavali prometne kolapse, a kada su se radovi na prvom dijelu projekta priveli kraju, zabilježeni su brojni propusti pri asfaltiranju prokopanih prometnica, uslijed čega je dolazilo do oštećenja osobnih automobila, a propusti su popravljeni.

Gradonačelnik Mostara je ranije za medije rekao i kako ovako zahtjevan projekt nije zabilježen u povijesti Mostara, a dodatni problem predstavljala je činjenica da je Europska komisija zahtijevala da se do kraja 2015. godine potroši 2,8 milijuna eura, koliko je izdvojeno iz IPA fondova Europske unije za projekt izgradnje kolektora.

Inače, vrijednost kompletnih radova na izgradnji kolektora oborinskih voda i pročistača otpadnih voda procjenjuje na 130 milijuna maraka, a radovi bi se trebali nastaviti sve do sredine 2018. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close