rekreacijski turizam

Završeno mapiranje puteva na području planina Čabulje, Čvrsnice i Vrana

Gospodarstvo / Flash | 02. 02. 2016. u 14:10 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Turistička zajednica HNŽ objavila je završetak radova na označavanju i mapiranju puteva na širem području planina Čabulje, Čvrsnice i Vrana, za potrebe rekreacijskog turizma, a prvenstveno brdskog biciklizma.

U sklopu ovog projekta ukupno je označeno 340km šumskih i makadamskih puteva koji se mogu koristiti za brdski biciklizam, ali i za ostale vidove rekreacije i turizma.

Svi putevi prikazani su na dvije mape koje pokrivaju područje od Mostara, preko Blidinja sve do Ramskog jezera, a pored brdsko-biciklističkih staza na mapama su prikazane i planinarske staze, kao i značajniji planinarski, turistički i historijski objekti.

Izrađene mape biti će postavljene na velikim info panoima u Mostaru, Jablanici, Gorancima, Blidinju i na Ramskom jezeru, a bit će izrađene i džepne karte koje će se distribuirati putem turističkih info centara, biciklističkih klubova i turističkih objekata na ovom području.

Ovaj projekat inače predstavlja nastavak aktivnosti na unaprijeđenju infrastrukture za rekreativni i avanturistički turizam, obzirom da su u ranijem periodu provedene iste aktivnosti na planinama Velež i Prenj, čime je područje Hercegovačko – Neretvanske županije postalo najrazvijenije u BiH po pitanju brdsko-biciklističke infrastrukture sa ukupno 900km mapiranih i označenih puteva i staza.

Turistička zajednica HNŽ će u suradnji sa Brdsko-biciklističkim udruženjem MTBA iz Mostara, početkom proljeća organizirati i promotivnu biciklističku vožnju kako bi se i službeno obilježio završetak ovog značajnog projekta.

Podsjetimo, u velikom intervjuu za Bljesak.info direktor Turističke zajednice HNŽ-a Andrija Krešić je kazao kako se roz projekte provlače i ekstremne vrste turizma na našem području.

Nakon obilježavanja staza u planu su i još neki projekti.

''Sada će se napraviti i karta auto kampova u HNŽ-u što je u zadnje vrijeme počelo biti traženo, no najvažnije od svega je da se moraju imati svi propisani uvjeti da bi se kampovi i ekstremne vrste sporta mogle promovirati'', poručuje Krešić.

Kopirati
Drag cursor here to close