Prigodna svečanost

Završeni radovi na objektima Los Rosalesa i vrtića Radobolja

Gospodarstvo / Flash | 11. 05. 2017. u 14:59 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prigodnom svečanošću u Centru za djecu i omladinu s posebnim "Los Rosales" u četvrtak je obilježen završetak radova na poboljšanju energetske učinkovitosti te ustanove.

U četiri objekta "Los Rosalesa", ukupne površine 883 četvorna metra, unaprijeđen je sustav grijanja, postavljeni su novi prozori, zamijenjene instalacije radijatora u radionicama i postavljana nova termička fasada.

Radovi na poboljšanju energetske učinkovitosti ne bi bili mogući bez financijske podrške Vlade Švedske, Hercegovačko-neretvanske županije, Grada Mostara i Razvojnog programa Ujedinjenih naroda (UNDP) u BiH, istaknula je direktorica Centra "Los Rosales" Mirna Mezit.

''Čast mi je biti dio ove humane priče. Danas je za nas velik dan. Utopljavanjem objekta Centra dobili smo veću udobnost i humanije uvjete za rad i boravak naših zaposlenika i štićenika'', dodala je Mezit.

Veleposlanik Kraljevine Švedske u Bosni i Hercegovini Anders Hagelberg podsjetio je kako je njegova zemlja financirala poboljšanje energetske učinkovitosti na stotinjak zgrada u Bosni i Hercegovini.

''Svrha ovih aktivnosti je osigurati bolje uvjete za svakodnevni boravak djece s posebnim potrebama, ali i očuvati okoliš za buduće generacije'', kazao je veleposlanik Hagelberg.

Dodao je kako je Švedska angažirana i na brojnim drugim projektima zaštite okoliša u BiH, poput projekt instaliranja kolektora otpadnih voda u Mostaru.

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg podsjetio je kako je županijska Vlada u 2016. izdvojila šest milijuna maraka za obnovu javnih objekata u okviru projekta poboljšanja energetske učinkovitosti.

''Ulaganje u obrazovanje je najbolja investicija za našu budućnost. Naša obaveza je da učinimo sve kako bi djeci osigurali bolje uvijete za život i budućnost'', istaknuo je Herceg.

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić zahvalio je svima koji su pomogli obnovu "Los Rosalesa", izrazivši zadovoljstvo što će štićenici tog Centra sada imati puno bolje uvjete za rad.

Nakon svečanosti u "Los Rosalesu", izaslanstva su obišla mostarski vrtić "Radobolja" na kojem su, također, izvršeni radovi poboljšanja energetske učinkovitosti.

Kopirati
Drag cursor here to close