Diplome i nagrade

Završeni Drugi dani hercegovačkog meda

Gospodarstvo / Flash | 02. 12. 2016. u 18:23 D.K
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dodjelom diploma i priznanja, u prostorijama Agronomskog i prehrambeno tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru danas su završeni Drugi dani hercegovačkog meda' "Mostar 2016".

Po riječima predsjednika Povjerenstva Joze Bagarića, ove godine ukupno su dostavljena 94 uzorka, što je, kada se uzme u obzir da je pčelarska godina jako loša, vrlo impozantan broj.

"Od toga je najviše cvjetnog meda, zatim livadnog, tilovine, drače, dok meda od kadulje uopće nema, što je jako loša vijest" kazao je Bagarić, istaknuvši kako je pčelarska godina bila loša na području cijele BiH.

Bagarić je izrazio zadovoljstvo održavanjem manifestacije te zahvalio sudionicima što su doprinijeli njezinom održavanju.

Naglasio je kako relevantne institucije ne posvećuju dovoljno brige pčelarstvu, doslovno ga ignoriraju, te kako pčelari opstaju zahvaljujući nevjerojatnom entuzijazmu jer smatraju da med ima svoju šansu.

Organizatori Drugih dana hercegovačkog meda bili su Udruga pčelara Matica-Mostar i Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close