Izmiruju obveze

Zavod zdravstvenog osiguranja HNŽ-a: Prekoračena potrošnja planiranih sredstava

Gospodarstvo / Flash | 20. 12. 2016. u 14:37 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Upravno vijeće Zavoda zdravstvenog osiguranja (ZZO) HNŽ-a održalo je 31. redovitu sjednicu na kojoj je rečeno kako Zavod, unatoč brojnim poteškoćama, prijetnjama i rizicima, sve pripadajuće obveze izmiruje u cijelosti i zakonom predviđenom roku.

Članovi Vijeća razmatrali su i usvojili izvadak iz zapisnika s prethodne sjednice vijeća, tri pravilnika, dvije odluke te Izmjene i dopune Financijskog plana Zavoda za 2016. godinu (Rebalans), prenosi Fena.

U odnosu na Financijski plan Zavoda, tijekom godine, prekoračena je potrošnja planiranih sredstava na pojedinim stavkama kao što su lijekovi s pozitivne liste lijekova, ortopedska pomagala, jednokratne pomoći za nabavku lijekova, troškovi refundacije bolovanja na teret sredstava Zavoda, te troškovi za izvršenje sudskih presuda i pripadajućih zateznih kamata, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću ZZO-a HNŽ-a.

Paralelno s povećanjem troškova po navedenim stavkama, unutar Financijskog plana, ostvareno je i smanjenje u troškovima stručne službe Zavoda, medicinskim i laboratorijskim uslugama, te nerealiziranje dijela planiranih rashoda.

Sva navedena prekoračenja i smanjenja u potrošnji sredstava kojima Zavod raspolaže nisu ugrozila poslovnu stabilnost ZZO – a HNŽ-a koja je od iznimne važnosti kako za Zavod, tako i za cjelokupan sustav zdravstva Hercegovačko – neretvanske županije.

Istovremeno, izmjene i dopune Financijskog plana Zavoda za 2016. godinu (rebalans) upućene su daljnju proceduru.

Kopirati
Drag cursor here to close