Uvođenje reda

Započinje rušenje devastiranih objekata na obali u Neumu

Gospodarstvo / Flash | 28. 09. 2016. u 12:00 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

“Dosta je. Više nećemo čekati i tijekom listopada krećemo u akciju rušenja i uklanjanja svih objekata na obali koji do sada nisu obnovljeni i privedeni svojoj namjeni, a to je turističko-ugostiteljska djelatnost. Tamo gdje nema sanacije ide se u rušenje i uklanjanje”, poručuje u razgovoru za Večernji list načelnik općine Neum dr. Živko Matuško i tako potvrđuje ozbiljnost lokalne vlasti u ovom jedinom bh. gradiću na moru da u svakom smislu uredi obalni pojas na ovom području.

Svih ranijih godina upriličeno je jako puno ekoloških akcija na čišćenju i uređenju neumskih plaža i šireg obalnog pojasa u kojima su uz općinsku komunalnu službu sudjelovali i ronioci i neke ekološke udruge.

Uz sve to, općinska je vlast već realizirala nekoliko projekata koji su za cilj imali izgradnju novih šetnica i uređenje prostora za odmor i rekreaciju.

Neke od tih šetnica već su dobile i novu LED rasvjetu, a taj će se projekt proširiti i na cijeli obalni pojas u Neumu.

“Svjedoci smo da su određeni objekti svih ovih godina samo kvarili ljepotu i ukupnu sliku našeg grada, a posebno tog obalnog pojasa na kojem je tijekom godine, a posebno u špici turističke sezone, i više od deset tisuća domaćih i stranih gostiju. Stoga se više neće čekati i tolerirati devastirani objekti na samoj obali u Neumu.

Neke smo objekte već riješili, a slijedi i rušenje svega što se nije saniralo i stavilo u funkciju”, ističe načelnik Matuško te dodaje kako se uz rušenje devastiranih objekata ide i u još neke projekte uređenja obalnog pojasa u Neumu.

Tu se, prije svega, izdvaja projekt uređenja dijela obalnog pojasa od hotela Zenit do hotela Sunce, pri čemu bi niknule i nove šetnice, a i sama bi obala dijelom dobila novi izgled. U planu je i premještanje vaterpolskog igrališta koje se upravo nalazi na tom potezu između spomenutih hotela, a tu će biti i gradski park uz samo more i nove šetnice.

Kopirati
Drag cursor here to close