Projekt

Započela izgradnja HE Vranduk

Gospodarstvo / Flash | 01. 08. 2016. u 14:09 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Vranduku, nedaleko od Zenice u ponedjeljak su počeli radovi na izgradnji hidroelektrane čije je puštanje u rad planirano za kraj 2019. godine.
Javno poduzeće (JP) Elektroprivreda Bosne i Hercegovine potpisala je početkom godine ugovor s kompanijama Strabag AG Austrija i Končar – KET, vrijedan 112,3 milijuna KM.

U prvim mjesecima ove godine izvršeni su pripremni radovi, a danas su na teren izašli i strojevi, te je postavljena i ploča na kojoj su istaknute informacije o gradnji hidroelektrane jačine 20 MW. Hidroelektrana Vranduk prva je u sustavu JP Elektroprivreda od 1990. godine, navodi Zenicablog.

Izgradnja će omogućiti zapošljavanja domaće radne snage, posebno građevinske operative, dok period eksploatacije objekta osigurava otvaranje novih radnih mjesta i raspodjelu koncesionih, vodnih i drugih vrsta naknada, višemilijunske prihode lokalnoj zajednici i Federaciji BiH.

JP Elektroprivreda BiH je s ciljem izgradnje HE Vranduk investirala 1,5 milijuna KM u realizaciju 34 infrastrukturna projekta u naseljima koja gravitiraju ovom proizvodnom objektu. Pripremni radovi na izgradnji HE počeli su 1. veljače, a planirani završetak radova je 11. studeni 2019. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close