Ispred zgrade ZDK

Zakupci sa zeničke Tržnice nastavljaju prosvjede

Gospodarstvo / Flash | 19. 01. 2016. u 18:08 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veća grupa korisnika poslovnih prostora na zeničkoj Tržnici, koji su danas organizirali prosvjed ispred zgrade u kojoj je smještena Kantonalna inspekcija Zeničko-dobojskog kantona, prosvjede će nastaviti i sutra na istom mjestu.

Oni inzistiraju da kantonalna inspekcija odgodi odluku kojom bi svi zakupci-trgovci, koji u objektu Tržnica imaju zakupljene poslovne prostore, trebali da odmah registriraju svoju djelatnost ili će se od 26. siječnja sve njihove trgovine zapečatiti.

Naime, Kantonalna inspekcija ZDK je još u prošloj godini dala rok svim zakupcima-trgovcima da reguliraju svoj pravni status ili prekinu s trgovinskom djelatnosti ukoliko ne prijave svoje poslovanje nadležnim gradskim i poreznim organima.

Predstavnici ove neformalne grupe, koja se većinom bavi trgovinskom djelatnošću, razgovarali su s odgovornima u Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove, ali nisu našli rješenje ovog problema.

U inspekciji su jasno istakli da oni sada nemaju zakonskog osnova da produže navedeni rok za pečaćenja radnji i traže da svi vlasnici ovih trgovina odmah registriraju svoju djelatnost u nadležnoj gradskoj službi za ekonomske poslove Zenice.

S obzirom na to da sastanak s inspekcijom nije donio njima željeni rezultat zakupci su blokirali cestovni ulaz i prilaz objektu u kojem su smještene institucije Zeničko-dobojskog kantona, a nakon polusatne blokade, koju su kontrolirali pripadnici policije MUP-a ZDK, razišli su se i najavili novo okupljanje u srijedu.

Zakupci sa zeničke Tržnice su najavili da će blokirati sve ulaze u zgradu u kojoj se nalazi Kantonalna inspekcija i najveći broj institucija Zeničko-dobojskog kantona.

Kopirati
Drag cursor here to close