Kontrola pošiljke

Zabranjen uvoz soli iz Hrvatske u BiH

Po dostavljenim nalazima prve analize i naknadno tražene superanalize, utvrđeno je da sastav krupno mljevene jodirane kuhinjske morske sol ne odgovara odredbama Pravilnika o soli za ljudsku ishranu.
Gospodarstvo / Flash | 24. 10. 2019. u 11:50 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalna sanitarna inspekcija na graničnom prijelazu Izačić je u tijeku redovnog sanitarnog pregleda pri uvozu u skladu s odredbama Zakona o kontroli kvaliteta određenih proizvoda pri uvozu i izvozu i Pravilniku o soli za ljudsku ishranu, naložila laboratorijsku analizu pošiljke krupno mljevene jodirane kuhinjske morske soli porijeklom iz Republike Hrvatske, priopćila je inspekcija.

Po dostavljenim nalazima prve analize i naknadno tražene superanalize, utvrđeno je da sastav krupno mljevene jodirane kuhinjske morske sol ne odgovara odredbama Pravilnika o soli za ljudsku ishranu zbog niže vrijednosti kalijevog jodata (izraženog kao elementarni jod), prenosi N1.

Shodno tome, uvoz kontrolirane pošiljke kuhinjske morske soli u količini od 960 kg je zabranjen i naređeno je vraćanje iste pošiljaocu, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close