Ništa Jablanica

Za službenike u institucijama samo uvozna janjetina i teletina

Prema detaljima tendera, planirano je 356.410 KM u narednih 12 mjeseci ili oko 30.000 mjesečno za hranu i piće
Gospodarstvo / Flash | 13. 11. 2017. u 09:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Služba za zajedničke poslove institucija (SZZP) BiH, nakon mnogo peripetija s obaranjem više lotova za godišnju nabavku hrane i pića za potrebe državnih institucija, nedavno je raspisala novi, međunarodni natječaj za nabavku mesa - i to janjetine i teletine.

Prema detaljima tendera, planirano je 356.410 KM u narednih 12 mjeseci ili oko 30.000 mjesečno (ne odbijajući vikende, godišnji odmor i ostale neradne dane) da zaposleni u institucijama BiH potroše za ovu namjenu.

Tender će biti raspisan do 28. prosinca ove godine, kada je i otvaranje ponuda, no nije jasno što će se dogoditi ako padne, odnosno hoće li oko 22.000 funkcionara, državnih službenika i uposlenika u institucijama BiH ostati bez mesa u najgorem slučaju, nekoliko mjeseci u novoj godini? Podsjećamo da Služba za zajedničke poslove, kao prvi ugovorni organ, po zakonu mora da objavi međunarodni tender kada je iznos veći od 250.000 KM.

Vrijedi podsjetiti, od 28. srpnja do 8. rujna ove godine, u četiri navrata, poništeno je čak 13 lotova velikog tendera za nabavku hrane i pića koje SZZP redovno raspisuje svake godine. Perković je ranije "Nezavisnim" rekao da je ovaj tender pao jer firme koje su se prijavile na natječaj nisu imale urednu tendersku dokumentaciju.

Tada je odbacio mogućnost da bi uskoro moglo nestati određenih potrepština, a sve je obrazložio konstatacijom kako ima još vremena da se sve završi. Inače, prvi lotovi ovog tendera poništeni su 28. srpnja za nabavku konzerviranog programa, kave i toplih napitaka, raznih zamrznutih proizvoda, voća i povrća, poslastica, sladoleda i začina. Naredni lotovi su poništeni 10. kolovoza za mliječne proizvode i ugostiteljski šećer.

Lot za nabavku ribe poništen je 28. kolovoza a 8. rujna poništeni su lotovi za nabavku ostalih prehrambenih proizvoda, bezalkoholnih pića i čajeva.

U to vrijeme nisu bili poništeni lotovi za meso, kao i za alkoholno piće, čija je potrošnja u institucijama BiH posljednjih godina povećana.

Kopirati
Drag cursor here to close