Vlada FBiH

Za sanaciju posljedica požara u Hutovom blatu 250.000 KM

Hutovo blato nalazi se na popisu Ramsarske konvencije i na privremenoj je listi nacionalnih spomenika Bosne i Hercegovine
Gospodarstvo / Flash | 07. 12. 2017. u 14:32 Bljesak.info
Kopirati

Vlada Federacije BiH danas je na sjednici u Sarajevu izmijenila Odluku o usvajanju programa utroška s kriterijima raspodjele sredstava transfera za Akcijski plan strategije okoliša, utvrđenog Proračunom FBiH za 2017. godinu Federalnom ministarstvu okoliša i turizma za izradu Federalne strategije zaštite okoliša za razdoblje 2019.-2029., za što je planirano 400.000 KM.

Ovom izmjenom 250.000 KM je dodijeljeno Javnom poduzeću ''Park prirode Hutovo blato'' na ime sufinanciranja rješavanja posljedica velikog požara u Parku prirode Hutovo blato.

Sredstva od 50.000 KM, koja su planirana za unaprijeđenje funkcionalnosti i održavanje registra o postrojenjima i zagađivanjima u Federaciji BiH, dodijeljena su Centru za projekte Sveučilišta u Mostaru za sufinanciranje i realizaciju ''Edukacije o uzorcima, posljedicama i prevenciji požara u zaštićenom području PP Hutovo blato''.

Gradu Goraždu dodijeljeno je 150.000 KM za sanaciju stambenih objekata u naselju Vitkovići s ciljem poboljšanja energetske efikasnosti.

Hutovo blato nalazi se na popisu Ramsarske konvencije i na privremenoj je listi nacionalnih spomenika Bosne i Hercegovine, te je od značaja ne samo za Federaciju BiH, već i za cijelu Bosnu i Hercegovinu i Europu. Prevencija od požara, tj. edukacija lokalnog stanovništva, hitna je mjera s ciljem sprječavanja potencijalnih većih posljedica.

Sanacija stambenih objekata u naselju Vitkovići - Goražde i poboljšanje energetske efikasnosti je od značaja za Federaciju BiH, smanjenje zagađenja zraka i racionalno korištenje prirodnih resursa. Vitkovići su, inače, naseljeni vrlo ranjivim kategorijama stanovništva, odnosno raseljenim i socijalno ugroženim osobama, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Kopirati
Prikaži komentare
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.