Stav EU

Wigemark o trošarinama: Sad se mora zauzeti stav zbog radnih mjesta i razvoja

Gospodarstvo / Flash | 06. 04. 2017. u 15:17 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Komentirajući set zakona o trošarinama i o osiguranju depozita u bankama nakon jučerašnje sjednice Zastupničkog doma, šef Izaslanstva EU i specijalni predstavnik EU u BiH, veleposlanik Lars-Gunnar Wigemark, je izjavio kako pomno prati događanja u Parlamentu.

"Zakoni o trošarinama i bankarstvu su važni elementi Reformske agende i uvjeti neophodni za aranžman s MMF-om, kao i financiranje velikih infrastrukturnih projekata širom BiH od strane EBRD-a i drugih financijskih institucija. Ovi programi će se u svakom slučaju nastaviti i uključuju mnogo drugih pozitivnih koraka za poboljšanje ekonomskih i socijalnih prilika u cijeloj zemlji'', rekao je Wigemark.

Dodao je kako je ''ono što je još važnije za narod u BiH, da je povećanje trošarina potrebno da bi se smanjilo vrijeme prometa, te omogućilo proizvođačima iz BiH da svoje proizvode pravovremeno plasiraju na međunarodna tržišta''.

''Time će se zauzvrat kreirati više radnih mjesta, uključujući kroz izgradnju autocesta, te poboljšati usluge i privući prijeko potrebne investicije. Sve će ovo biti odgođeno ako predloženo zakonodavstvo ne bude usvojeno što je prije moguće.

Stoga, očekujemo od svih izabranih predstavnika da nastave sa svojim naporima da se iznađe put ka naprijed koji će podržati većina parlamentaraca u oba doma Parlamenta. Sada je vrijeme da se zauzme stav u korist radnih mjesta i razvoja'', rekao je Wigemark.

Kopirati
Drag cursor here to close