Dubai

Vučić najavio krizu težu od korone

"Pitanje je sada tko će da se smrzava'', rekao je Vučić.
Gospodarstvo / Flash | 02. 10. 2021. u 18:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić upozorio je danas da se Europa i svijet nalaze pred krizom nesagledivih posljedica, koja je, kada je riječ o gospodarstvu, teža od korone, a to je energetska kriza.

Vučić je, piše Tanjug, na otvaranju biznis haba Srbije u Dubaiju, rekao da u svijetu svi trenutno o tome šute.

"Najveći problem, veći od korone, za privrednike, za cijelu Europu i svijet počinje da predstavlja energetska kriza, koja je najveća u posljednja tri desetljeća i to s nesagledivim posljedicama. Sada se vidi da smo bili u pravu. S ponosom mogu da kažem da smo pustili plin kroz Srbiju", naveo je on.

Vučić je rekao da trenutno preko plinovoda koji ide preko Srbije uzimaju 6,5 milijuna kubika plina, da imaju obvezu da prenesu do Mađarske 15 milijuna kubika.

Ukazao je da je to važno, navodeći da je cijena plina u Njemačkoj, na primjer, skočila u nebesa, da u Velikoj Britaniji tvornice hoće da napuste zemlju zbog cijene energenata.

"Naša cijena energije je visoka na tržištu, ali je subvencioniramo. Gubimo ogroman novac na tome", rekao je.

Vučić je kazao da Srbija želi da zadrži investitore, i da je zbog toga svaki posao koji gospodarstvenici donesu u zemlju, svaki dinar koji zarade i donesu u Srbiju važniji nego ikada.

Najavio je da će se uspostaviti poseban tim PKS i Vlade Srbije koji će se baviti tim problemom, jer je pred nama kriza nesagledivih razmjera.

"Pitanje je sada tko će da se smrzava, koje cijene će da budu i koje će tvornice da se zatvaraju. Vjerujem da ćemo imati snage da se sa svim tim izborimo", rekao je Vučić.

Kopirati
Drag cursor here to close