Povodom Bajrama

Vrijedna donacija Konzuma BiH javnim kuhinjama u BiH

Gospodarstvo / Flash | 09. 09. 2016. u 11:18 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Konzum BiH danas je upriličio podjelu bajramskih donacija narodnim kuhinjama u Zenici, Tuzli i Mostaru kako bi svim korisnicima osigurali ljepši i bogatiji ručak povodom Kurban Bajrama.

''Svjesni smo da većina bh. građana živi na margini društva i da je mnogo ljudi u stanju socijalne potrebe. Misija svih nas mora biti briga o najugroženijim  kategorijama stanovništva, a Bajram je divna prilika da pokažemo humanost, brigu i poštovanje prema drugima. Ovog puta odlučili smo pomoći rad narodnih kuhinja, čiji se broj korisnika, nažalost, iz dana u dan povećava. Nadamo da će donirane namirnice olakšati i obogatiti obroke koje svakodnevno spremaju, pogotovo Bajramske'', rekla je Zvezdana Stojaković, PR menadžerica Konzuma BiH.

Donirani prehrambeni artikli uručeni  su narodnoj kuhinji ''Imaret'' Tuzla, Gradskoj narodnoj kuhinji u Zenici i Narodnoj kuhinji Crvenog križa Mostar. Ove tri ustanove zajedno broje više od 7000 korisnika, a svaka vrsta pomoći je dobrodošla, naročito zbog nepostojanja stalnih donacija i kontinuiteta u snabdijevanju namirnicama.

''Narodna kuhinja ''Imaret'' broji više od 2500 korisnika, samim tim naše usluge koristi oko 750 obitelji, a svakodnevno ih opslužujemo na 16 punktova u 4 općine na području grada Tuzla. S obzirom na tako veliki broj korisnika, svaka donacija nam je dobrodošla, pogotovo ako uzmemo u obzir i kašnjenje uplata proračunskih sredstava. Konzum BiH našoj kuhinji pomaže već dugo i zaista smo im zahvalni na pomoći'', rekla je Mensura Hasanović direktorica regionalnog 'Merhameta'' Tuzla.

Društveno odgovorno djelovanje utkano je u poslovnu politiku Konzuma, koji će i u budućnosti pomagati lokalne zajednice širom BiH.

 

Kopirati
Drag cursor here to close