Oformljen i poseban tim

Vojska će biti angažirana na EYOF-u

U tu svrhu, OS BiH su spremne, navode, dati puni doprinos ovom međunarodnom natjecanju s oko 250 svojih pripadnika.
Gospodarstvo / Flash | 08. 02. 2019. u 13:10 Ma. M.| Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo obrane i Oružane snage Bosne i Hercegovine pripremile su svoje ljudstvo i druge resurse za angažiranje u pružanju potpore održavanju Europskog olimpijskog festivala za mlade 2019. godine (EYOF 2019), navode u priopćenju.

U tu svrhu, OS BiH su spremne, navode, dati puni doprinos ovom međunarodnom natjecanju s oko 250 svojih pripadnika.

Tako će tada biti angažiran helikoptera koji će biti u 24-satnoj pripravnosti za medicinsku evakuaciju (MEDEVAC) zračnim putem tijekom održavanja natjecanja, zatim 21 licencirani skijaški sudac iz sastava OS BiH, Vojni orkestar i Počasne postrojba na ceremonijama otvaranja i zatvaranja EYOF 2019.

Za tu svrhu oformljen je Tim za potporu EYOF 2019 sa deset pripadnika OS, putem kojeg će se osigurati koordinacija s Uredom EYOF 2019 d.o.o. te praćenje, izvješćivanje i predlaganje rješenja po pitanju angažiranja OS BiH.

Angažirano će biti 30 pripadnika Vojne policije na osiguranju natjecanja, isključivo na zahtjev nadležnih civilnih sigurnosnih i policijskih struktura u BiH. Također, pružit će se potpora u osiguranju sustava veze, ustupanjem 100 toki-vokija Motorola i angažiranjem pet pripadnika OS BiH za održavanje komunikacijskih sustava.

Pružit će se i, navode, smještaj za dvjesto volontera EYOF 2019 u vojarni Rajlovac.

''Osim spomenutih aktivnosti, oko 200 pripadnika OS BiH će svakodnevno raditi na uređenju sportskih borilišta, a na raspolaganju će biti i tim OS BiH za eventualno uklanjanje eksplozivnih ubojitih sredstava'', navode iz OS.

Inače, na Europskom olimpijskom festivalu za mlade, čiji su domaćini gradovi Sarajevo i Istočno Sarajevo, sudjelovat će 1.500 natjecatelja iz 50 zemalja. Natjecanje, koje će trajati od 9. do 16. veljače, predstavlja najveći sportski festival za mlade sportaše u dobi između 14 i 18 godina. Odvijat će se u sedam disciplina na Jahorini, Bjelašnici, Igmanu, Trebeviću i sarajevskoj Zetri.

Kopirati
Drag cursor here to close