Investicija

Vlada u rudnike ulaže 320 milijuna KM!

Gospodarstvo / Flash | 04. 03. 2016. u 08:24 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Federacije BiH investirat će u sljedeće dvije godine ukupno 320 milijuna maraka u pet rudnika koji posluju u sklopu koncerna "Elektroprivrede BiH" (EPBiH).

Radi se o investicijskom ciklusu od 2016. do 2018. godine, potvrdio je Nermin Džindić, ministar energije, rudarstva i industrije, piše "Dnevni avaz".

Ovo su do sada najveća ulaganja Vlade u rudnike u Federaciji. Prethodna Vlada investirala je u četiri godine gotovo 150 milijuna KM.

Novim ulaganjima poboljšat će se uvjeti rada u rudnicima, ali i podići sigurnost na veću razinu.

Za sljedeći tjedan, po riječima Džindića, zakazan je i tematski sastanak sa svim predstavnicima rudnika, a prisustvovat će mu i premijer Federacije BiH Fadil Novalić, ali i čelnici EPBiH.

Cilj investiranja je poboljšati uvjete rada, ali i, zauzvrat, omogućiti Federaciji određene benefite.

Na sastanku će se detaljno razraditi plan kako da sredstva bude utrošena i na koji način te što se i koliko očekuje od kojeg.

''Sve mora biti transparentno. Vlada mora znati gdje ide novac i kako se on troši, a ne da bude kao ranijih godina, rudnici dobiju investiciju, a ona se potroši u druge svrhe. Od sada ćemo sve nadzirati i pronaći mehanizam kontroliranog utroška ovih sredstava'', istaknuo je Džindić.

Sinan Husić, predsjednik Sindikata rudara Federacije, rekao je da je riječ o ozbiljnom projektu, od kojeg rudari očekuju i mnogo i koji uvelike podržavaju.

''Ovo je prilika koja se ne smije propustiti. Mi moramo uraditi sve ono što je do rudara i dati puni doprinos na terenu. Naravno, očekujemo da se podigne nivo sigurnosti na radu i da, zauzvrat, ostvarimo bolje poslovne rezultate. Ovaj novac ne smije se rasuti na pogrešan način'', kaže Husić.

Kopirati
Drag cursor here to close