Fondacije i fotelje

Vlada smjestila nova imena u upravne odbore

Gospodarstvo / Flash | 22. 01. 2016. u 14:35 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalna vlada danas je donijela odluke o raspisivanju javnog natječaja za izbor i imenovanje jednog člana Nadzornog odbora Union banke d.d. Sarajevo i o kriterijima koje kandidati moraju ispunjavati. Također, utvrđen je i tekst javnog natječaja.

Danas su, zbog isteka mandata, razriješeni članovi upravnih odbora fondacija iz nadležnosti Federalnog ministarstva kulture i sporta, te na ove dužnosti privremeno, do 90 dana, odnosno do okončanja konkursne procedure imenovani: Edin Kukavica za predsjednika, a Enisa Žunić i Helena Lončar za članice UO Fondacije za bibliotečku djelatnost.

Ivan Sivrić privremeno je imenovan za predsjednika, a Hilmo Neimarlija i Srđan Vukadinović za članove UO Fondacije za izdavaštvo. Ivo Čolak je privremeno imenovan za predsjednika, a Emir Hadžihafizbegović i Haris Pašović za članove UO Fondacije za kinematografiju, a Armin Omerović za predsjednika i Irma Kalić i Dario Vrančić za članove UO Fondacije za muzičke, scenske i likovne umjetnosti.

Zbog isteka mandata, danas su dužnosti razriješeni predsjednik i članovi Nadzornog odbora Filmskog Centra Sarajevo. Na razdoblje do 90 dana, odnosno do okončanja natječajne procedure, dužnost predsjednika ovog javnog poduzeća će obavljati Mirsad Purivatra, a članova Nadzornog odbora Jasminka Ornela Bery i Mladen Trninić.

Vlada Federacije BiH danas je dala ovlasti za sudjelovanje u radu i odlučivanju na skupštinama gospodarskih društava Marinku Bošnjaku (BH Gas d.o.o. Sarajevo), Denijelu Pelidiji (Operator - Terminali Federacije d.o.o. Sarajevo), te Pavi Bobanu (Autoceste FBiH d.o.o. Mostar, JP Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo i Ceste d.d. Mostar).

Danas je Vlada FBiH za vršitelje dužnosti članova Regulatorne komisije za energiju u Federaciji BiH, iz reda zaposlenika Regulatorne komisije, privremeno imenovala Jasmina Bišu (iz bošnjačkog naroda), Sanelu Pokrajčić (iz hrvatskog naroda) i Vladenku Milović (iz srpskog naroda). Oni su imenovani do okončanja procedure imenovanja članova Regulatorne komisije od strane Parlamenta FBiH.

Vlada FBiH dala je prethodnu suglasnost Nadzornom odboru Željeznica Federacije BiH d.o.o Sarajevo za donošenje Odluke o imenovanju Rifata Ćabrića za vršioca dužnosti člana Uprave ovog javnog poduzeća - izvršnog direktora za poslove željezničkog operatera na razdoblje do šest mjeseci, odnosno do okončanja natječajne procedure.

Razmatrane su i informacije o kadrovskoj problematici u Federalnom ministarstvu trgovine, Federalnom ministarstvu obrazovanja i znanosti i Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike.

Kopirati
Drag cursor here to close