Stručna pomoć

Vlada RS će pomoći Srbima u FBiH u zaštiti vlasničkih prava

Vlada RS-a nudi pomoć Srbima u zaštiti vlasničkih prava u FBiH
Gospodarstvo / Flash | 11. 04. 2018. u 14:00 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz Vlade Republike Srpske (RS) tvrde da će pružiti pomoć izbjeglim i raseljenim osobama s teritorije Federacije BiH, koji imaju interes da zaštite svoja vlasnička prava u postupcima koji se trenutno vode u Federaciji BiH, a po Zakonu o zemljišnim knjigama tog bh.entiteta.

Stručnu pomoć će moći zatražiti u uredima koji će za te namjene biti uspostavljeni u Bijeljini, Zvorniku, Nevesinju, Istočnom Sarajevu, Mrkonjić Gradu. Radi se o prostoru koji će ustupiti Uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove RS-a.

Vlada RS-a je na današnjoj sjednici u Banja Luci zadužila Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica da angažira šest diplomiranih pravnika i isto toliko administrativnih radnika za rad u tim uredima.

Sredstva za prijem tih osoba osigurat će se, kako je priopćeno, u okviru proračuna entitetskog Ministarstva za izbjeglice i raseljene osobe.

U FBiH se odvija proces usuglašavanja katastarskih podataka koji se vode kod općinskih organa uprave i jednim dijelom kod Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, te vlasničkih podataka koji se vode u zemljišno-knjižnim javnim evidencijama u županijskim sudovima FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close