Izgradnja poduzetničkih zona

Vlada izdvojila 3,7 milijuna KM za 20 općina u FBiH među kojima je i sedam hercegovačkih

Odobrena sredstva bit će usmjerena na izgradnju nove i unaprjeđenje postojeće infrastrukture (ceste, vodovod, kanalizacija, el. energija, itd.) u okviru poslovnih zona u Federaciji BiH.
Gospodarstvo / Flash | 05. 09. 2018. u 16:00 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalni premijer Fadil Novalić i ministar razvoja, poduzetništva i obrta Amir Zukić u srijedu su u sjedištu Vlade Federacije BiH nazočili potpisivanju ugovora između Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta i 20 jedinica lokalne samouprave iz Federacije BiH, kojima je u okviru projekta izgradnje poduzetničkih zona, dodijeljeno 3.747.462,41 KM.

''Ovim činom okončan je jedan od najvažnijih projekata Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta, izgradnja poduzetničke infrastrukture. To je važan element razvoja lokalnih zajednica i Vlade, koja je donijela odluku da u tu svrhu izdvoji gotovo četiri milijuna KM'', izjavio je ministar Zukić nakon potpisivanja ugovora.

Očekuje da će se pozitivni efekti na području 20 općina ogledati u zapošljavanju 900 osoba i da će bolju infrastrukturu dobiti poduzetničke zone u Tešnju, Širokom Brijegu, Novom Travniku, Stocu, Donjem Vakufu, Doboj-Jugu, Jablanici, Gradačcu, Čitluku, Kiseljaku, Čapljini, Zavidovićima, Mostaru, Žepču, Bihaću, Bosanskom Petrovcu, Kalesiji, Usori, Grudama i Čeliću.

Video: Vlada FBiH financira izgradnju poduzetničkih zona u 20 općina

Vlada FBiH financira izgradnju poduzetničkih zona u 20 općina

''Ovo je rezultat zajedničkog ulaganja jer je iz proračuna Federacije izdvojeno 70 posto sredstava, a lokalne zajednice uložile su 30 posto sredstava. Budući da je ukupno 40 općina apliciralo, od kojih je 20 dobilo sredstva, Vlada Federacije BiH trebala bi vjerojatno već u četvrtak donijeti odluku o izdvajanju novih sredstava'', potvrdio je Zukić.

Potpisani ugovori će, kako su istaknuli načelnici općina Žepče i Donji Vakuf, Mato Zovko i Huso Sušić, svakako doprinijeti boljem poslovnom ambijentu u poduzetničkim zonama u ovim općinama, gdje se također očekuju nova zapošljavanja.

Odobrena sredstva bit će usmjerena na izgradnju nove i unaprjeđenje postojeće infrastrukture (ceste, vodovod, kanalizacija, el. energija, itd.) u okviru poslovnih zona u Federaciji BiH, kao preduvjeta za ekonomski rast i zapošljavanje na lokalnoj razini.

Kopirati
Drag cursor here to close