Polako samo

Vlada HNŽ-a još bez korona zakona

S ciljem donošenja što kvalitetnijih rješenja, zaključeno je kako će, o ovim temama, biti nastavljena rasprava i na sljedećoj sjednici Vlade koja je zakazana za ponedjeljak.
Gospodarstvo / Flash | 08. 05. 2020. u 16:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na današnjoj, 120. sjednici Vlada Hercegovačko-neretvanske županije razmatrala je prijedlog mjera za ublažavanje negativnih posljedica pandemije koronavurisa na gospodarstvo.

Pristupilo se izradi Izmjena i dopuna, odnosno Rebalansa Proračuna o kojemu su, kao i o drugim mjerama koje će, moguće, biti pretočene u županijski tzv. koronazakon, članovi Vlade, na današnjoj sjednici, raspravljali. Budući da se radi o vrlo kompleksnim i financijski značajnim temama, a s ciljem donošenja što kvalitetnijih rješenja, zaključeno je kako će, o ovim temama, biti nastavljena rasprava i na sljedećoj sjednici Vlade koja je zakazana za ponedjeljak.

Vlada je utvrdila Prijedlog Zakona o izmjenama Zakona o upravnim pristojbama s tarifom upravnih pristojbi HNŽ koji će biti upućen u daljnji skupštinski postupak. Istaknuto je kako se izmjene odnose na pristojbe koje se odnose na područje industrije, energije, rudarstva i geologije.

Na prijedlog Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi usvojena je Odluka o odobravanju utroška 34.850,00 KM za financiranje projekata socijalne politike. Novčana sredstva namijenjena su za financiranje nabave potrebnih sredstava za dezinficiranje prostora i osobne higijene korisnika smještenih u ustanovama socijalne skrbi.

Također, Vlada je dala suglasnost na Izvješće o radu i Financijsko izvješće ustanove „Dom za socijalno i zdravstveno zbrinjavanje osoba s invaliditetom i drugih osoba“ Stolac za 2019. godinu.

Vlada je, na prijedlog Ministarstva gospodarstva, usvojila odluke o dodjeli koncesije za obavljanje elektroprivredne djelatnosti proizvodnje, prijenosa i distribuiranja električne energije za četiri elektroenergetska objekta na području Općine Ravno. Također, Vlada je razmotrila i prihvatila informacije Ministarstva o realiziranju prometa naftnih derivata i o realiziranju elektroenergetske bilance za 2019. godinu, te usvojila planove prometa naftnih derivata i proizvodnju i potrošnju električne energije za 2020. godinu.

Vlada je razmotrila i Izvješće Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ o realiziranju županijskih novčanih potpora za 2019. godinu. Istaknuto je kako su sredstva za realiziranje Programa potpora osigurana u Proračunu 2019. iznosila 1.258.00,00 KM. Modeli potpora bili su: biljna i animalna proizvodnja, investicijska ulaganja kao i ostale vrste poticaja-interventna sredstva.

Imajući u vidu povoljnije epidemiološko stanje, Vlada je usvojila Zaključak kojim se državnim službenicima i namještenicima u županijskim tijelima uprave, upravnim organizacijama i stručnim službama i uredima, radno vrijeme organizira kao i prije proglašenja stanja nesreće uzrokovane koronavirusom, odnosno od 8 do 16 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close