Poljoprivrednicima

Vlada daje 750.000 KM poticaja

Gospodarstvo / Flash | 24. 04. 2017. u 08:27 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije je na 44. sjednici održanoj 23. ožujka 2017. godine donijela Odluku o usvajanju Programa utroška novčanih sredstava za novčane potpore u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji i prehrambeno-prerađivačkoj proizvodnji s kriterijima raspodjele sredstava poticaja za poljoprivredu, te Program utroška novčanih sredstava za novčane potpore u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji i prehrambeno-prerađivačkoj proizvodnji s kriterijima raspodjele sredstava utvrđenih Proračunom HNŽ za 2017.

Također, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ donijelo je Naputak o načinu i uvjetima za ostvarenje potpora u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji i prehrambeno-prerađivačkoj proizvodnji za 2017. godinu.

Naputkom su utvrđeni opći i posebni uvjeti za ostvarenje županijske novčane potpore u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji, postupak i rokovi za ostvarenje novčane potpore, kao i potrebita dokumentacija i obrasci, priopćeno je. 

Inače, sredstva za realiziranje Programa osigurana su u Proračuna za 2017. godinu na poziciji "Poticaji u poljoprivredi" u iznosu od 750.000 maraka.

Kopirati
Drag cursor here to close