Mario Gadžić

Vizija Aluminija su novi pogoni dijelova za brodove, automobile, zrakoplove…

Gospodarstvo / Flash | 06. 09. 2016. u 07:32 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Današnje izdanje Večernjega lista BiH donosi prvi intervju s novoimenovanim direktorom Aluminija d.d. Mostar Mariom Gadžićem. Razgovor, kojega je vodio novinar Zoran Krešić, svoje je mjesto našao i na naslovnici Večernjeg lista, a izišao je pod naslovom: Vizija Aluminija su novi pogoni dijelova za brodove, automobile, zrakoplove…

Večernji list naglašava kako iskusni bankar najavljuje oštar zaokret i revidiranje svih ugovora koji su doveli do lošeg poslovanja, a razgovor u cijelosti možete pročitati na službenoj internet stranici Aluminija.

Između ostalog, Gadžić kaže kako je pokrenuo opsežni zahvat cjelokupnoga restrukturiranja poduzeća, a ''u najkraćem mogućem razdoblju počet ćemo s podmirivanjem naslijeđenih dugovanja i ulaganjima u zapušteni proizvodni proces, prije svega, u stavljanje u pogon svih isključenih elektrolitičkih ćelija''.

Direktor Gadžić ističe kako su i u ovoj godini Aluminij nastavile opterećivati posljedice odluka i ponašanja prethodnih uprava, ''a tu na prvo mjesto stavljam naslijeđene ugovore sa štetnim posljedicama po Društvo, zbog kojih smo dovedeni u položaj ovisnosti o određenim dobavljačima i kupcima, s kojima su ti ugovori sklopljeni''.

Prema njegovim riječima, strategija ove uprave je pronaći novoga opskrbljivača električnom energijom od kojega će je Aluminij kupovati sukladno tržišnim cijenama i, bez odgode, revidirati sve dužničko-vjerovničke ugovorne odnose, te ih svesti na realne tržišne osnove, uz poštivanje i zakonskih odredbi i načela zdravoga korporativnog upravljanja.

''U svom krugu želimo pogone za preradu aluminija. Danas smo, u zadanim okolnostima, primorani izvoziti primarni aluminij jer su za ulaganja u prerađivačku industriju potrebna značajna sredstva. No, cilj nam je aluminij koji je prerađen u BiH i prodan odnosno izvezen kao građevinski profil, električni kabel, automobilski naplatak, dio za brod, zrakoplov...'', rekao je između ostaloga novoimenovani direktor Aluminija d.d. Mostar Mario Gadžić.

Kopirati
Drag cursor here to close