Mogućnost ulaganja

Vize Pakistancima otežavaju ulaganje u BiH

Gospodarstvo / Flash | 26. 02. 2016. u 13:48 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veleposlanik Pakistana Muhammad Yousaf posjetio je Agenciju FIPA i s direktorom Gordanom Milinićem i njegovim suradnicima razgovarao o mogućnostima unapređenja ekonomske suradnje dvije zemlje, posebno o mogućnostima novih pakistanskih investicija u BiH.

Milinić je informirao veleposlanika Yousafa o aktivnostima i nadležnostima Agencije, ističući da FIPA stoji na raspolaganju svim investitorima od samog pokretanja poslovanja, tj. registracije tvrtke preko pomoći oko izdavanja papirologije do same realizacije investicije, kao i u otklanjanju prepreka u poslovanju.

Naglasio je da je FIPA povezana sa svim nadležnim institucijama počevši od općinskih, preko županijskih i entitetskih do institucija na nivou BiH, s ciljem suradnje u stvaranju povoljnog ambijenta za privlačenje stranih investicija.

FIPA je spremna da i pakistanske potencijalne investitore opskrbljuje informacijama o svim bitnim pokazateljima, poslovnom okruženju, zakonskim okvirima, aktraktivnim sektorima i dostupnim investicijskim projektima i lokacijama.

Veleposlanik Yousaf je istakao da kod pakistanskih investitora postoji veliki interes za Bosnu u Hercegovinu, ali su dugotrajne procedure za izdavanja bh. viza za gospodarstvenike Pakistana jedna od prepreka za veću prisutnost pakistanskih investitora na bh. tržištu.

Međutim, ima nekoliko primjera uspješnih investicija, među kojima je i mljekara Milgor Goražde.

Ambasada planira informirati pakistanske gospodarstvenike i o aktualnim privatizacijama u BiH u ovoj godini i pozvati ih da u istim sudjeluju.

Postoje velike mogućnosti i šanse za suradnju u oblasti drvne industrije, proizvodnje namještaja, tekstilne industrije i plastične galanterije, te će predstavnici bosanskohercegovačkih kompanija Poly, Prevent, Bingo i Kismet u travnju posjetiti Pakistan, priopćeno je iz FIPA-e.

Kopirati
Drag cursor here to close