Dani trešnje 2016.

Više od 280 izlagača na Danima trešnje u Mostaru

Gospodarstvo / Flash | 30. 05. 2016. u 07:49 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sve spremno za četrnaesti sajam: Više od 280 izlagača na Danima trešnje u Mostaru

14. sajam gospodarstva, poljoprivrede, prehrane i turizma Dani trešnje 2016. koji će se ovog puta održati od prvog do trećeg lipnja, okupit će više od 280 izlagača iz naše i zemalja regije.

Naglasak je, prema riječima direktora Salema Bubala, na izradi rukotvorina i suvenira. To je poseban program Sajma čime se malim proizvođačima i pojedincima želi pružiti šansa za pokretanje vlastitih radionica i plasiranje proizvoda na domaće i strano tržište.

Ovogodišnji partner Sajma je Općina Tešanj, koja je potvrdila liderstvo u stvaranju imidža pripreme i pružanja pogodnosti gospodarskim subjektima.

"Tešanj se istaknuo u gotovo svim granama gospodarstva u odnosu na ostale općine u BiH. Tešanj ima izražen proizvodni, poljoprivredni i turistički potencijal. Poduzetnik koji želi pokrenuti vlastiti posao u toj općini ne dolazi u situaciju da mu neko zbog komplicirane birokracije ili ovih ili onih stvari ne dozvoljava praviti neki objekt ili halu, rekao je Bubalo za Oslobođenje, dodajući da je ove godine napravljena posebna podsajamska manifestacija koja se odnosi na rukotvorine i suvenire.

"Fokusirali smo se na tu granu pokušavajući olakšati običnim ljudima pokretanje vlastitog biznisa za koji će imati tržište. Naša je nakana staviti u pogon sve raspoložive, makar i male resurse i omogućiti da se proizvodi u svakoj garaži i bilo gdje ako se za to ima volje. Više od 60 izlagača suvenira i rukotvorina će se predstaviti na našem sajmu. Dolaze nam kreativci iz Turske, Albanije, Makedonije, Crne Gore, Srbije, BiH i dio iz Hrvatske", dodao je Bubalo.

 

Kopirati
Drag cursor here to close