AWC VIENNA 2015

Vinarija Vukoje osvojila deset medalja na najznačajnijem vinskom natjecanju

Gospodarstvo / Flash | 27. 10. 2015. u 13:42 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na službeno najvećem i najznačajnijem svjetskom vinskom natjecanju 'AWC VIENNA 2015' i jedinom natjecanju koje je odobreno od Europske unije s najvećim standardima u ocjenjivanju, Podrumi Vukoje su osvojili 10 zlatnih i srebrnih medalja za kvalitetu svojih vina, priopćeno je iz ove kompanije.

Strogo definiranim pravilima degustiranja i testiranja od međunarodnih enologa, vinskih stručnjaka, somelijera, gastronoma i vinskih publicista, testirano je 11.611 vina od 1.708 proizvođača iz više od 40 zemalja svijeta.

U takvoj konkurenciji Podrumi Vukoje 1982 su osvojili 10 zlatnih i srebrnih medalja za vina 'Hercegovački Vranac', 'Hercegovačka Žilavka', 'Syrah Vukoje 30', 'Tribunia Merlot', 'Tribunia Cabarnet Sauvignon', 'Mediterranean Vranac', 'Primavera White Cuve', 'Primavera Red Cuvee', 'Primavera Rose' i 'Tribunia Rose', navodi se u priopćenju.

Podrumi Vukoje je jedina vinarija iz ove regije koja je uspjela na ovako značajnom natjecanju osvojiti 10 medalja, a uspjeh je još veći jer je pet medalja osvojeno u kategoriji crvenih reserve vina koja predstavljaju najtežu i najzahtjevniju kategoriju za ocjenjivanje.

Ovim medaljama, kako se ističe, Trebinjska vinarija je samo zaokružila niz nagrada dobivenih ove godine. Jedna od najznačajnijih je i trofej za kvaliteta vina iz autohtonih sorti Žilavke i Vranca dobiven od Asocijacije somelijera Italije i to u regiji u kojoj se vino proizvodi više od 2.000 godina i u kojoj se nalaze neki od najznačajnijih svjetskih proizvođača vina.

Vinarija Vukoje je i ovaj put opravdala status najbolje vinarije u regiji jugoistočne Europe i zabilježila još jedan veliki uspjeh BiH vinogradarstva, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close