Zlatno vino

Vile sa Sretnica začarale London

Gospodarstvo / Flash | 17. 05. 2017. u 10:19 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu, u organizaciji prestižnog britanskog časopisa Decanter, naša vinarija osvojila je zlato, priopćili su iz vinarije Vilinka.

The Decanter World Wine Awards je jedan od najutjecajnijih vinskih časopisa na svijetu, što je definitivno zapečatio već 2004. kada je započeo s organizacijom neslužbenog svjetskog prvenstva vina. Od tada sve do danas, Britanci su bilježili samo rast i dosegli neviđenu reputaciju; da bi ove, 2017. okupili više od 17200 različitih vina iz cijelog svijeta i 219 međunarodnih vinskih stručnjaka, uključujući 65 majstora vina i 20 majstorskih sommeliera. To je bio još jedan rekord u nizu jer je ove godine sudjelovalo 8% vina više u odnosu na 2016.

U tako žestokoj konkurenciji i, osobito, pod tako preciznim povećalom, Podrum Vilinka je osvojio dva visoka odličja. 90 bodova za "Vilinka žilavku" (berba 2016.) i srebrenu medalju i 95 bodova za "Vilinka X-line Cuvee Red" (berba 2015.) i zlatnu medalju. Veliko je to priznanje za nas i naše napore i ulaganja.

Moramo istaknuti da je uvertira u ovo svjetsko postignuće bila već 2013. kada nam je The Decanter World Wine Awards dodjelio dvije nagrade. Nagradu "Comended" za Žilavku iz 2011. i bronzu za Žilavku iz 2012. Tada smo, kao vinarija koja postoji tek 5 godina (osnovani smo 2008.), smatrali da ne može dalje. Ipak ta prestižna nagrada nas je inspirirala i nastavili smo s predanim radom, baš kao da se ništa nije dogodilo.

I nije puno trebalo da ove godine dosegnemo san. Svjetska sommelierska krema pod budnom paskom čuvene gospođe Christelle Guibert, Dekanterove međunarodne direktorice degustacije, Vilinku X-line Cuvee Red" (berba 2015.) ocjenio je s 95 bodova. "Je li to san?" zapitali smo se, moji suradnici i ja. Naravno da nije. U to se i sami možete uvjeriti.

Podrum Vilinka (obitelj Ereš) Kruševo, Sretnice bb (www.vilinka.ba)

Kopirati
Drag cursor here to close