Izbori će

Vijeće ministara preko EBRD-a 'osiguralo' 30 milijuna KM za cestu Miljkovići - Rodoč

Gospodarstvo / Flash | 21. 07. 2016. u 18:25 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zahvaljujući sredstvima Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u iznosu od oko 130 milijuna KM, u FBiH će biti obnovljeno ili izgrađeno blizu 80 kilometara magistralnih, regionalnih i lokalnih cesta.

Ovaj novac je osiguran u okviru projekta revitalizacije cestovne mreže u FBiH, a ugovor o ovom kreditu nedavno su potpisali ministar Vjekoslav Bevanda i prvi potpredsjednik EBRD-a Philip Bennett.

Najskuplji projekt koji će biti realiziran ovim novcem je izgradnja dionica na Mostarskoj zaobilaznici, ukupno oko 35 milijuna KM i to za dionicu Miljkovići - Rodoč oko 30 milijuna KM, a oko pet milijuna maraka će koštati izgradnja dionice Medine - Miljkovići.

Cijeli projekt je podijeljen na četiri segmenta, i to na projekte' izgradnje i rekonstrukci­je, te sanacije cesta, izgradnje zaobilaznica i sanacije šteta od poplava.

Gotovo polovica spomenutog iznosa, odnosno blizu 60 milijuna KM bit će iskorišteno za izgradnju i rekonstrukciju cesta. Oko četvrtine dobivenog kredita, točnije nešto više od 30 milijuna KM bit će utrošeno za izgradnju zaobilaznica.

Za sanaciju šteta od poplava bit će izdvojeno nešto više od 20 milijuna KM, a ostatak od oko deset milijuna KM bit će utrošeno za sanaciju cesta.

Kopirati
Drag cursor here to close