Komunalni nered

VIDEO | Svađa u gradskoj vijećnici zbog smeća

Zbog čega nije ovdje gradonačelnik i šef financija? Mi smo vama tražili i postavljali pitanja, da nam pošaljete račune, kako ste do sada potrošili novce?! Gradska uprava je blokirana i nismo dobili račune i odakle vam pravo da trošite novce?!
Gospodarstvo / Flash | 10. 04. 2018. u 13:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Žustra rasprava uslijedila je nakon što je Stjepan Šaravanja, šef Službe za komunalne poslove Grada Mostara završio prezentaciju Programa obavljanja komunalnih djelatnosti iz oblasti zajedničke komunalne potrošnje u 2018.



Naime, Šaravanja je na prezentaciji predstavio Plan utroška 9.832.818 KM sredstava namijenjenih za program obavljanje komunalnih djelatnosti, na što su ga predstavnici civilnog društva optužili da predstavljeno nije plan zajedničke potrošnje nego da je obična PowerPoint prezentacija koja nema veze s operativom.


Marin Bago, predsjednik udruge Futura rekao je da je sramota što je prezentacija zakazana  u vrijeme kada se otvara Sajam gospodarstva, te da nazoči jako malI broj medija i građana.

''Zbog čega nije ovdje gradonačelnik, šef financija? Mi smo vama tražili i postavljali pitanja, da nam pošaljete račune, kako ste do sada potrošili novce?! Gradska uprava je blokirana i nismo dobili račune i odakle vam pravo da trošite novce?! I dalje ne znamo kada se čisti dvorište. Mi ovo ne smatramo javnom raspravom dok gradonačelnik ne odgovori jer vi niste nadležni da odgovorite na ova pitanja'', rekao je Bago Šaravanji.

Šef Službe za komunalne poslove je odobrio prezentaciju, odgovorio je Šaravanja, dodajući da ovo nije rasprava, nego samo prezentacija.

Foto: Bljesak.info / Burna rasprava u Vijećnici

Bago je pak dodao da gradonačelnik kako šef financija mora izaći i ljudima predstaviti što se radi s njihovim novcem.

''Vama ni javni novci nisu javni. Slučajno sam upoznao Bojana Spasojevića, on je čovjek koji najviše zna o zelenilu u gradu i zaprepašćujuće je da ga kao roba držite devet godina na ugovoru o djelu. Najbolje bi vam bilo da se raziđete'', kazao je Bago.

Husein Oručević ispred OKC Abrašević upitao je Šaravanju kako mogu prezentirati stvari koje se već odavno znaju, optužujući Službu da je organizirala konferenciju kada nema medija, da se ne bi čuo glas NVO-a, te da se time manipulira javnošću.

''Vas je strah, ranije niste imali ništa pripremljeno, nemate katastra, zelenih površina, na što trošite novac? Nemate ništa, a imate para'', upitao je Oručević.

''Vi trošite skoro deset milijuna godišnje naših para, najbolje bi vam bilo da odmah izađete, sami ste rekli da komunalna poduzeća ne rade dobro, ugovora nemate između sebe'', opružili su Bago i Oručević.

Oručević je upitao i kada će se početi izdavati računi Komunalnog, na kojima će pisati na što se točno troši novac, i koliko košta koja usluga.

Podsjetimo, ranije je udruga Futura ispred mreže ''Naše društvo'' tražila od nadležnih da im odgovore povodom aktualne situacije komunalnog nereda u Gradu Mostaru.

Mjesecima nisu dobivali odgovor od Gradske uprave, niti od komunalnih službi u gradu.

''Naš cilj je odmah dobiti plan zajedničke komunalne potrošnje po mjesecima. Bez tog dokumenta ništa nije legalno. Što se događa s komunalnim djelatnostima, to je čisti kriminal'', rekao je ranije Bago.

 

Kopirati
Drag cursor here to close