Apokalipsa

VIDEO | Blagaj - povijesni i turistički dragulj zatrpan smećem

Gospodarstvo / Flash | 25. 10. 2016. u 09:35 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čitatelj portala Bljesak.info poslao nam je video sa željom da ukaže na stanje u kojem se nalazi Blagaj gradić u Hercegovini, sa vrelom Bune, Tekijom i kulom Herceg Stjepana na vrhu litice iznad samog vrela.

Autor videa kaže kako je katastrofalnim odnosom svih nivoa vlasti i često pasivnim odnosom samih stanovnika, Blagaj doveden na najnižu točku svog višestoljetnog postojanja, na nivo otvorene deponije, gdje se troši infrastruktura iz prošlih vremena dok se ne raspadne i istruli, bez ikakvog obnavljanja i ulaganja, a kamoli razvoja i vizije nečeg novog i boljeg.

Ističe da je Blagaju potrebno posvetiti i odgovarajuću pažnju, te je da potrebno da se grade novi putovi, žičare, cvjetne aleje i parkovi, ulaže u infrastrukturu, marketing, nove hotele i resorte.

''Neka ovaj film ne bude shvaćen kao tendenciozna i zlonamjerna kritika onih koji ne mogu i za bolje ne znaju niti će ikad moći i znati, nego poziv za buđenje onima koji mogu i znaju bolje ali trenutno spavaju'', rekao je autor videa, dodajući kako je Blagaj prirodni je i povijesni dragulj neizmjerne ljepote i ogromnog, potpuno neiskorištenog turističkog potencijala.

Kopirati
Drag cursor here to close