Ekonomski rast

Viceguvernerka CEB-a zadovoljna vidljivim ekonomskim reformama u BiH

Gospodarstvo / Flash | 18. 01. 2017. u 15:34 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas novoimenovanu viceguvernerku Razvojne banke Vijeća Europe Rose Maríu Sanchez-Yebra Alonso.

Bevanda je poželio uspjeh u radu viceguvernerki na novoj dužnosti, uz očekivanje da će dobra suradnja s ovom bankom, koja financira projekte za najranjivije kategorije društva, biti nastavljena i u budućnosti.

Na sastanku je naglašeno da se većina projekata implementira predviđenom dinamikom, te da je nužno otkloniti eventualne administrativne barijere koje mogu dovesti do zastoja.

Tijekom sastanka, kojem je nazočio i zamjenik generalnog direktora za kredite i društveni razvoj CEB-a Stephan Sellen, razgovarano je i o procedurama koje su nužne za povrat poreza na dodanu vrijednost što je definirano i kreditnim ugovorima.

Bevanda je naglasio da je CEB značajno doprinio društvenom razvitku u BiH kroz svoje projekte u posljednjih 14 godina, koliko je BiH članica te financijske institucije, te zahvalio na potpori koju kontinuirano pružaju.

Tijekom sastanka bilo je riječi o projektu CEB-a iz oblasti zdravstva koji je okončan, te o izgradnji Državnog zatvora gdje je implementacija značajno ubrzana, kao i o projektu koji se odnosi na zatvaranje kolektivnih centara i Regionalnom stambenom zbrinjavanju izbjeglih i raseljenih osoba.

Viceguvernerka CEB-a izrazila je zadovoljstvo što su vidljive ekonomske reforme u BiH, jer se bilježi ekonomski rast i jača financijska stabilnost, priopćeno je iz Ministarstva financija i trezora BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close