Posjeta

Veleposlanik u Aluminiju: Azerbajdžan traži načine za suradnju

Gospodarstvo / Flash | 10. 07. 2017. u 12:28 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu posjeta Hercegovini, izvanredni i opunomoćeni veleposlanik Republike Azerbajdžan za BiH, sa sjedištem u Budimpešti, Eldar Hasanov, u pratnji visokoga diplomatsko-gospodarskoga izaslanstva Azerbajdžana, boravio je u posjetu Aluminiju d.d. Mostar.

Zbog službene odsutnosti direktora Marija Gadžića, domaćin u Aluminiju bio je izvršni direktor za ekonomsko-financijske poslove Dražen Pandža sa suradnicima, a sastanku su, uz ostale, prisustvovali i predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg, mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić, ministar trgovine u Vladi FBiH Zlatan Vujanović, rektor Sveučilišta u Mostaru Zoran Tomić te nekoliko ministara i drugih predstavnika vlasti HNŽ-a i Zapadno-hercegovačke županije, zajedno s čelnicima nekoliko poduzeća i Turističke zajednice HNŽ-a.

Premda se glavnina vanjskotrgovinske razmjene između Azerbajdžana i BiH zasad zasniva na farmaceutskoj i prehrambenoj industriji, azerbajdžanski se veleposlanik jako zanimao za Aluminijeve strateške planove, tražeći prostor za razmatranje mogućnosti uspostavljanja novih oblika suradnje dviju država.

Direktor Pandža upoznao ga je s tvorničkim poslovanjem, s Aluminijevim potrebama za postojanom i cjenovno prihvatljivom opskrbom energentima, kao i s vizijom o razvitku metaloprerađivačke industrije, s ciljem postizanja viših stupnjeva obradbe vrhunskoga mostarskog metala unutar tvorničkoga kruga Aluminija d.d. Mostar, priopćeno je iz te tvrtke.

Kopirati
Drag cursor here to close