razvoj kapaciteta

Vareš postaje iznimna sportsko - turistička atrakcija

Gospodarstvo / Flash | 07. 10. 2016. u 12:59 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Implementirane aktivnosti u projektu 'Izgradnja održive ekonomije kroz razvoj MSP i turističkih kapaciteta u Bosni i Hercegovini' predstavljene su danas u Varešu.

Ovaj projekt provodi njemačka organizacija HELP Hilfe zur Selbsthilfe, a financiran je od vlade Savezne Republike Njemačke te kroz Pakt za stabilnost jugoistočne Europe.

Prezentaciju je otvorio rukovoditelj ekonomskog odjela u Veleposlanstvu Savezne Republike Njemačke Frank Werner naglasivši podršku Veleposlanstva ovom, ali i ranijim projektima u općini Vareš.

Fokus predstavljenog projekta je na uvjetima za daljnji razvoj turizma u toj općini, između ostalog na uspostavljanju signalizacije na pješačkim i biciklističkim stazama u velikoj dužni, 16 orijentacijskih mapa, izgradnji 17 odmorišta za posjetitelje, izletnike, bicikliste, planinare.

Na području kraljevskog grada Bobovca, točnije na lokaciji Luke, u projektu je obnovljen dio izletišta postavljanjem novih konstrukcija na odmorištima. Financirano je i postavljanje sonarnih ploča na samom Bobovcu na objektu lokalnog udruženja građana "Čuvari bosanske krune Bobovac".

Projektom je osigurana i direktna pomoć za 13 domaćinstava u turističkoj djelatnosti, i to pomoć u materijalu, opremi, obučavanju stranim jezicima i slično.

U tijeku je izrada web prezentacije visitvares.com, koja će objediniti, promovirati i kvalitetnije organizirati turističku ponudu vareškog izuzetno lijepog i bogatog kraja.

Kopirati
Drag cursor here to close