FXLider

Uzmite besplatnih 50€ za trgovanje cijenom nafte na svjetskoj burzi

Gospodarstvo / Flash | 16. 12. 2015. u 07:49 FXLider

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uključite se u trgovanje cijenom nafte i počnite da zarađujete na svjetskoj burzi od svoje kuće u 3 jednostavna koraka:

1. registrirajte besplatni račun za trgovanje na linku ovdje

2. verificirajte račun za trgovanje i

3. automatski dobivate besplatnih 50 eura na svom računu sa kojima odmah možete da počnete da trgujete i zarađujete i na rastu ali i na padu cijene nafte

Od lipnja 2014. godine kada je dostigla rekordno visoku cijenu ud 147 dolara po barelu cijena sirove nafte je do danas pala za više od 60%.

Proizvodnja iz uljanih škriljaca koju su počeli da primjenjuju proizvođači u SAD-u omogućila je da uz korištenje novih tehnologija ukupna proizvodnja poraste za 4.2 milijuna barela u danu što je dodatno opteretilo i onako prezasićeno tržište.

Postoje i drugi faktori koji također vrše negativan pritisak na cijenu nafte kao što su strateški potezi OPEC-a, vraćanje na tržište Irana nakon ukidanja međunarodnih sankcija, smanjenje globalne tražnje (naročito u zemljama u razvoju) ali i smanjenje komercijalne upotrebe benzina u SAD-u i prelazak na obnovljive izvore energije.

Prošle godine na sastanku u studenom dominantna članica OPEC-a, Saudijska Arabija, odlučila se za agresivnu strategiju intenziviranja proizvodnje, koja je za posljedicu imala pad cijene nafte, sa ciljem da sa tržišta izbaci proizvođače čiji troškovi proizvodnje nisu dovoljno niski. Već godinu dana cijena se kreće ispod 60 dolara po barelu, s tim da se trenutno kreće i ispod 40 dolara.

Ovako niske razine cijene, koji traju već neko vrijeme, počeli su ozbiljno da ugrožavaju i proračune zemalja članica OPEC-a pa i same Saudijske Arabije. Očekivalo se da će na sastanku koji je održan 4. prosinca OPEC donijeti odluku o smanjenju proizvodnje, međutim to se nije dogodilo. I ne samo da proizvodnja nije smanjena već članice kartela nisu uspjele da se dogovore o gornjem limitu proizvodnje koji je do sada iznosio 30 milijuna barela u danu.

Trenutna dnevna proizvodnja nadmašuje tražnju za 2 milijuna barela. Ako se uzme u obzir da će se sljedeće godine na tržište vratiti i Iran sa svojom naftom onda je sasvim logično očekivati da će se globalna prezasićenost tržišta nastaviti i tijekom 2016 godine.

Ipak, eskalacija geopolitičkih tenzija na Bliskom istoku i rat u Siriji mogu imati utjecaj na rast cijena nafte.

’Prema Međunarodnoj agenciji za energiju, cijena sirove nafte bi mogla da se vrati na razinu iznad 80 dolara po barelu do 2020. godine’, kaže informiran izvor iz Fortradea.

FXLider ima suradnju sa Fortrade Limited – kompanijom autoriziranom i reguliranom u UK od strane FCA (Financial Conduct Authority) pod licencom broj 609970.

Upozorenje o riziku i odricanje od odgovornosti

Ugovori za razliku u cijeni (CFD) predstavljaju proizvode koji se oslanjaju na financijski leverage i nose visoku razinu rizika za Vaš kapital jer cijene mogu brzo postati nepovoljne za Vas. Gubici mogu nadmašiti Vaše depozite i od Vas bi se mogle očekivati dodatne uplate.

Ovi proizvodi možda neće biti prikladni za sve klijente i stoga morate biti sigurni da ste razumjeli rizike, a potražite i neovisan savjet. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu, tražbinu niti transakciju, glede bilo kojega financijskog instrumenta.

FXLider ne prihvaća bilo kakvu odgovornost za bilo kakvu uporabu ovih komentara niti za posljedice koje iz toga mogu proisteći. Ne daje se nikakvo uvjeravanje niti jamstvo za točnost ili potpunost ovih podataka.

Slijedom toga, svaka osoba koja postupi prema njima, radi to u potpunosti na vlastiti rizik.

Kopirati
Drag cursor here to close