Američka trgovačka komora

Opasnost za stanovništvo: Uvoz neprovjerenih lijekova

U prvom redu Američka trgovačka komora u BiH podržava sve procese koje vodi struka, a koji imaju za cilj osigurati kvalitetu i dostupnost provjerenih lijekova svim pacijentima u BiH.
Gospodarstvo / Flash | 23. 03. 2020. u 11:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američka trgovačka komora u BiH izražava da uvoz i stavljanje u promet lijekova koji su klasificirani kao neusporedivi biološki lijekovi, koji ne zadovoljavaju kriterije Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), a ni kriterije Europske Agencije za lijekove (EMA) mogu predstavljati opasnost po zdravlje pacijenata, te u usporedbi na registrirane referentne biološke lijekove ne predstavljaju lijek, poručeno je u njihovu priopćenju.

U prvom redu Američka trgovačka komora u BiH, navode, podržava sve procese koje vodi struka, a koji imaju za cilj osigurati kvalitetu i dostupnost provjerenih lijekova svim pacijentima u BiH.

''Također, u skladu s AmCham BiH statutom podržavamo aktivnosti svojih članica koje teže da unaprijede i usklade zdravstveni sektor u BiH s najboljim EU i svjetskim praksama.

Dodatno, skrećemo pažnju Ministarstvima zdravlja na svim razinama vlasti, ali i širokoj javnosti na ovu veliku prijetnju što će prouzrokovati nesagledivu i nekontroliranu štetu po zdravlju stanovnika.

Registracijom, uvozom i distribucijom pomenutih diskutabilnih lijekova u BiH, koji su u većini zemalja u okruženju nadležne institucije odbile uvesti u svoje države, stvorit će ozbiljnu opasnost po zdravlje građana BiH i po zdravstveni sustav unutar BiH'', navodi se u priopćenju. 

Kopirati
Drag cursor here to close