Bliže prodaji

Uvjeti MMF-a: Uz trošarine, provjeriti BH Telecom i HT Mostar

Gospodarstvo / Flash | 06. 06. 2017. u 10:32 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rezidentni predstavnik MMF-a u BiH Francisco Parodi rekao je kako ta međunarodna institucija ostaje pri svojim uvjetima i reformama koje moraju biti ispunjeni kako druga tranša bila operativna.

''Iste četiri mjere i dalje ostaju za zaključivanje prvog pregleda po EFF-u (proširenom aranžmanu, op.ur.). Te mjere su i povećanje trošarina u svrhu povećanja investicija u infrastrukturu, usvajanje zakona o osiguranju depozita u bankama u BiH u svrhu završetka reforme zakona u bankarskom sektoru'', rekao je Parodi za Dnevni avaz.

Osim trošarina i depozita, uvjet je, u kako tvrdi Parodi, i ''početak temeljite procjene vrijednosti (due dilidence) za BH Telecom i HT Mostar i završetak procesa usvajanja izmjena i dopuna Zakona o Agenciji za bankarstvo F BiH''.

Avaz navodi ako Parodi nije mogao reći do kada je rok za ove uvjete.

''S obzirom na kašnjenja u provedbi mjera koje su dogovorene za prvi pregled, nužni su daljnji razgovori između MMF-a i vlasti o politikama kako bi bilo utvrđeno hoće li zaključivanje ovog pregleda iziskivati dodatne mjere'', rekao je.
Podsjećamo, u ožujku je federalna ministrica financija Jelka Miličević potvrdila je kako vlasti prihvaćaju da međunarodni savjetnici za provođenje operativne i financijske dubinske analize analiziraju situaciju u spomenutim poduzećima.

Kopirati
Drag cursor here to close