Po hitnom postupku

Usvojene izmjene Zakona o igrama na sreću

Gospodarstvo / Flash | 13. 07. 2016. u 15:54 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnici Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH danas su sa 67 glasova "za", tri suzdržana i 11 protiv usvojili su izmjene i dopune Zakona o igrama na sreću, koje je predložila Vlada Federacije BiH po hitnom postupku.

Zastupnici klubova SDA i SBB-a iskazali su podršku zakonu navodeći da je ovo rezultat reguliranja ove oblasti - igara na sreću, u kojoj će primjenom zakona svi priređivači biti dovedeni u istu poziciju.

Klub Koalicije predvođene HDZ-om bio je stava da zakon nije provodiv smatrajući da će prihodi pasti za 20 posto, te da će se ugasiti svi privatni priređivači igara na sreću, a da će opstati Lutrija BiH.

Iz opozicijskih klubova zastupnici su izrazili razočarenje predloženim izmjenama i dopunama, tvrdeći da se time vrše izmjene drugih zakona, prije svega Zakona o porezu na dohodak što načelo lex specialis ne dopušta.

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić ranije je zastupnicima obrazložio da su izmjene i dopune izvršene u četiri grupe: tehničke promjene, redefinicija naknada, porezi od dobitaka na sreću i raspodjela prihoda.

 

Kopirati
Drag cursor here to close