Općinsko vijeće

Usvojen završni račun Proračuna općine Tomislavgrad

Gospodarstvo / Flash | 17. 05. 2017. u 09:39 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Općinsko vijeće Tomislavgrad na sjednici u utorak usvojilo je Odluke o usvajanju završnog računa Proračuna općine Tomislavgrad za 2016. godinu.

Predsjednik Općinskog vijeća Luka Krstanović upoznao je na sjednici vijećnike o pristiglim peticijama stanara Ulice kraljice Jelene, a kojima se prigovara na projekt rekonstrukcije te ulice i na rad Gradske kavane, kao i o prigovoru mještana Kuka, Luga i Sarajlija na izgradnju gospodarskog objekta.

U izjavi za Fenu predsjednik Općinskog vijeća Tomislavgrad Luka Krstanović je kazao kako je nakon rasprave odlučeno da će Općina razmatrati novi prostorni plan s obzirom na to da su stanovnici tog naselja odbili predloženi.

Vijećnici su usvojili Odluku o uvjetima, načinu i visini naknade za postavljanje ili popravak podzemnih i nadzemnih instalacija u općini Tomislavgrad te Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o utemeljenju i organizaciji MZ na području općine Tomislavgrad, a izmjena se odnosi na smanjenje broja članova vijeća mjesnih zajednica.

U svezi s tim, usvojena je i Odluka o raspisivanju izbora za članove vijeća mjesnih zajednica na području općine Tomislavgrad koji će se održati 15. srpnja 2017. godine.

Također je usvojen i Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o pokretanju procedure izrade Strategije razvoja općine Tomislavgrad, a izmjena se odnosi na vremensko razdoblje za koje se radi strategija tako da umjesto 2016.-2025. treba stajati 2017.-2026.

Vijećnici su usvojili i Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o utemeljenju Povjerenstva za javna priznanja općine Tomislavgrad. Izmjena se odnosi na razdoblje na koji se imenuje Povjerenstvo tako da se sad veže uz mandat vijeća i traje četiri godine.

Vezano za istu točku usvojeno je i Rješenje o imenovanju Povjerenstva za javna priznanja općine Tomislavgrad, a čine ga općinski načelnik Ivan Vukadin, predsjednik OV Luka Krstanović, gvardijan Franjevačkog samostana u Tomislavgradu fra Sretan Ćurčić te vijećnici Ibrahim Kaptenaović i Drago Stanić.

Kopirati
Drag cursor here to close