Sa Srbijom, Hrvatskom i Crnom Gorom

Uskoro završetak radova na graničnim prijelazima

Završetak radova na graničnom prijelazu Bratunac planiran za 30. lipnja nakon čega bi u srpnju trebao biti izvršen tehnički prijem i dobijanje upotrebne dozvole.
Gospodarstvo / Flash | 01. 06. 2021. u 16:53 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović sastao se u Banja Luci s direktorom Uprave za indirektno oporezivanje BiH Mirom Džakulom s kojim je razgovarao o završetku i što skorijem otvaranju graničnih prijelaza sa Srbijom, Hrvatskom i Crnom Gorom.

Mitrović je naglasio kako je završetak radova na graničnom prijelazu Bratunac planiran za 30. lipnja nakon čega bi u srpnju trebao biti izvršen tehnički prijem i dobijanje upotrebne dozvole, što bi već krajem srpnja značilo kako se granični prijelaz može pustiti u probni rad.

"Završetak radova na graničnom prijelazu Svilaj planiran je za 15. srpnja, nakon čega bi u roku 45 dana bio izvršen tehnički prijem i dobijanje uporabne dozvole, dok bi se do polovine kolovpza moglo planirati i puštanje u probni rad te stavljanje u funkciju ovog graničnog prijelaza. Preduvjet za puštanje ovog graničnog prijelaza u funkciju je kategorizacija koja još uvijek nije urađena", istaknuo je Mitrović.

Sugovornici su se složili kako je potrebno da nadležne institucije pokrenu inicijativu za kategorizaciju graničnog prijelaza Svilaj s obzirom na to da je Republika Hrvatska već završila granični prijelaz sa svoje strane ali i autocestu na toj dionici ceste, priopćeno je iz Ministarstva prometa i komunikacija BiH.

Na sastanku je razgovarano i o pitanju zajedničkog graničnog prijelaza Vardište te je usaglašeno kako je potrebno prije svega izgraditi trasu autoceste na ovoj dionici kako bi se na bazi toga odredila pozicija zajedničkog graničnog prijelaza, pri čemu bi određivanju istog sudjelovala i Republika Srbija.

Sugovornici su razgovarali i o zajedničkim graničnim prijelazima s Crnom Gorom, a to su Klobuk i Zupci, koje je Bosna i Hercegovina prema ugovoru o graničnim prijelazima preuzela obvezu izgradnje.

Na sastanku je zaključeno kako se svi budući granični prijelazi grade kao zajednički zbog ušteda i ubrzanja protoka roba i putnika.

Kopirati
Drag cursor here to close