Zrinjevac

Akcija u mostarskom parku: Udaljene dvije osobe, uklonjena napuštena kućica

Policija je intervenirala nakon što je uklonjena napuštena zaštitarska kućica u mostarskom parku Zrinjevac, a koju su naselili Romi.
Gospodarstvo / Flash | 29. 01. 2019. u 11:21 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policija je udaljila dvije osobe u mostarskom parku Zrinjevac.

Na mjestu gdje je bila napuštena zaštitarska kućica dvije osobe su planirale ukrasti cijevi za navodnjavanje parka, a tom prilikom su prijetili radnicima koji su zaduženi za održavanje, javlja naš fotoreporter.

Inače, kućica je otklonjena nakon što je portal Bljesak.info pisao o problemu napuštene zaštitarske kućice koju su naselili Romi, a oko koje se počeo dovoziti i skupljati otpad. Građani su negodovali zbog neurednosti.

''Jedino uređeno mjesto gdje se djeca mogu igrati postaje odlagalište otpada. Po pet osoba spava u kućici gdje je nekada boravio zaštitar. Tu dovlače razni otpad, a iza sebe ostavljaju raznu prljavštinu'', napisala nam je ranije čitateljica koja je ukazala na ovaj problem.

Podsjetimo, iz Službe za komunalne poslove i okoliš Grada Mostara potvrdili su ranije za Bljesak.info da je zaštitarsku kućicu postavila i ostavila zaštitarska firma koja je bila angažirana na osiguranju parka Zrinjevac. Naredbu za uklanjanje uputili su prošli tjedan nadležnom komunalnom poduzeću JP Parkovi.

Cjelokupni problem nastao je kada je u kolovozu 2018. godine park Zrinjevac ostao bez zaštitara koji su čuvali red u parku, jer je istekao ugovor između Grada Mostara i zaštitarske tvrtke. Od tada, u parku se mogu vidjeti stvari neprimjerene za park, a koje su službeno zabranjene i označene na tablama.

Valja napomenuti i da nam je ranije iz Grada rečeno kako će, nakon odluke da se ugovor sa zaštitarskom kućom ne produži, park dobiti video nadzor. No video nadzora još uvijek nema, a park se sam mora boriti s neodgovornošću građana.

Kopirati
Drag cursor here to close