Nadanja

Ukinuti barem deset nameta za mala poduzeća

Gospodarstvo / Flash | 17. 12. 2015. u 11:48 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Konferencija "Zagovaranjem do boljih politika ekonomskog razvoja za male farmere/agrobiznise" održava se danas u Sarajevu.

Armin Alijagić iz Mreže organizacija za lokalni ekonomski razvoj u BiH - LEDnet rekao je da očekuju ukidanje najmanje pet prepreka i smanjenje najmanje 10 parafiskalnih nameta koji opterećuju poslovanje malih biznisa.

Dodao je da očekuju i uvođenje najmanje jednog programa koji bi omogućio članovima dijaspore da daju svoj doprinos razvoju bh. gospodarstva, zatim unapređenje jednog programa podrške razvoju biznisa, te unapređenje programa podrške malim poljoprivrednim proizvođačima.

Alijagić je rekao da se nadaju i boljoj komunikaciji s vlastima na provođenju reformi koje trebaju pomoći malim poduzećima i malim poljoprivrednim gazdinstvima, kao i da će šira javnost u sljedećoj godini biti bolje upoznata o problemima s kojim se oni susreću.

Alisa Gekić iz Udruženja za poduzetništvo i posao LiNK Mostar istaknula je da su najveći problemi malih i srednjih poduzeća i malih farmera pristup financiranju, parafiskalni nameti na svim razinama  vlasti, kao i nepostojanje dugoročnih sustavnih programa podrške.

Organizatori konferencije su udruženje Okusi Hercegovnu Mostar, Nezavisni biro za razvoj (NBR) Gradačac/Modriča i Udruženje za poduzetništvo i posao LiNK Mostar.

Konferencija se održava u sklopu ESSEDRA projekta (Environmentally Sustainable Socio – Economic Development of Rural Areas – Ekološki održiv društveno-ekonomski razvoj ruralnih područja), koji sufinancira EU i kampanje javnog zagovaranja "Boljim poslovnim okruženjem do više radnih mjesta" koju finansira USAID.

Kopirati
Drag cursor here to close