Prijave u tijeku

Udruženje poslovnih žena objavilo natječaj za odabir autentičnog bh. proizvoda

Gospodarstvo / Flash | 31. 03. 2017. u 11:21 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje poslovnih žena u Bosni i Hercegovini objavilo je danas natječaj za odabir autentičnog bh. proizvoda, putem kojeg će se podržati odabrane organizacije žena u procesu izrade i komercijalizacije odabranih proizvoda.

Podršku udruženju u realizaciji planiranih aktivnosti pružit će USAID/Sweden FARMA II i Jedinica za koordinaciju projekata (PCU) pri Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva (u okviru realizacije IFAD-ovih projekata).

Cilj natječaja je potaknuti inovacije i kreativnost, te podržati stvaranje dobro upakiranih tradicionalnih, autohtonih proizvoda, koji će se bez problema naći u svim kanalima distribucije.

Konkurs je otvoren primarno za žene i djevojke, organizovane u udruženja, zadruge i mala preduzeća (uključujući obrte). Prednost će imati udruženja žena, pogotovo ona sa referencama u radu sa siromašnim kategorijama stanovništva.

Fokus natječaja je na savjetovanju prijavljenih organizacija o komercijalizaciji autentičnih proizvoda, kako bi žene u ruralnim područjima ostvarile konkretne ekonomske koristi od razvoja i plasmana takvih proizvoda.

Natječaj obuhvaća tri kategorije - domaći poljoprivredni proizvod (mliječni proizvodi, džemovi, sokovi i sl.), prirodna kozmetika, ljekobilje i med, te tradicionalni ženski radovi (vez, pletenje, heklanje, tkanje).

Zainteresirane organizacije mogu dostaviti svoje prijedloge do 15. travnja, kada će povjerenstvo ocijeniti pristigle aplikacije i odabrati organizacije koje ulaze u drugi krug konkursa.

Od 20. travnja do 19. svibnja bit će realiziran program mentoringa za organizacije koje prođu u drugi krug aktivnosti. Nakon tog procesa povjerenstvo će odabrati tri najuspješnija projekta. Dodjela nagrada za tri najuspješnije organizacije planirana je 24. svibnja ove godine u okviru manifestacije Dani ženskog poduzetništva 2017 u Sarajevu.

Kopirati
Drag cursor here to close