Budi heroj

Učenici prikupljali hranu za korisnike Narodne kuhinje

Gospodarstvo / Flash | 22. 02. 2016. u 21:40 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Tržnom centru ''Bingo'' u Vrapčićima, protekle je subote održana humanitarna akcija prikupljanja hrane za korisnike Narodne kuhinje Mostar u okviru projekta ''Budi heroj''. 

Projekt implementira neformalna skupina srednjoškolaca Sunčica Humačkić, Emina Obradović, Ajla Đulmez i Nedžada Demić. Partneri projekta su Crveni križ grada Mostara te Lokalni timovi Mostar i Stolac Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini. Projekt je osmišljen na ''MoveOn'' seminaru kojeg organizira Fondacija Schüler Helfen Leben, koja je ujedno i financirala realizaciju projekta.

Omladinska fondacija Schüler Helfen Leben (Učenici pomažu život) usmjerena je na stvaranje uvjeta za uspješnu budućnost mladih u Bosni i Hercegovini, kroz razvijanje kapaciteta mladih. Jedina je u BiH koja daje financijska sredstva za omladinske projekte i koja se trudi da pomogne mladima da razviju svoja znanja i vještine te da postanu aktivni građani i nositelji promjena u sredini u kojoj žive, navode srednjoškolci.

Projekt ''Budi heroj'' sastoji se od dva dijela. Prvi dio predstavljao pravljenje narukvica, a realiziran je u subotu, 13. veljače 2016.godine. Narukvice su kasnije prodavane po osnovnim i srednjim školama. Najviše ih je prodano u Srednjoj medicinskoj školi Mostar. Od novca je kupljena hrana za korisnike Kuhinje.

Na drugi dio akcije, tj. prikupljanje hrane u ''Bingu'' odazvao se veliki broj građana koji su svojim darovima podržali realizaciju projekta i pomogli sugrađanima kojima je potrebna pomoć.

Kopirati
Drag cursor here to close