Mostar

U Raštanima niče solarna elektrana

Gospodarstvo / Flash | 10. 04. 2017. u 13:26 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine - FERK na današnjoj je redovitoj sjednici izdala Dozvolu za rad za proizvodnju električne energije podnositelju zahtjeva NATRON-HAYAT d.o.o. Maglaj, prema kojoj je ovlašten obavljati proizvodnju u proizvodnim objektima Energana 1, s predviđenom godišnjom proizvodnjom električne energije 148.800 MWh (megavat sati) i Energana 2, predviđene godišnje proizvodnje električne energije 187.680 MWh. Proizvodni objekti se nalaze u sastavu kompleksa „NATRON-HAYAT“ d.o.o. Maglaj.

Dozvola za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenjima OIE izdana je podnositelju zahtjeva „SUNCE“, vl. Ana Kudić, iz Mostara, a riječ je o solarnoj fotonaponskoj elektrani „Raštani“ predviđene godišnje proizvodnje 10,19 MWh.

Usvojen je Nacrt dozvole za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenjima obnovljivih izvora energije podnositelja zahtjeva DJELATNOST SRODNA OBRTNIČKOJ – „SLAVINOVIĆI I“, vl. Memić Selver, iz Tuzle.

Kad je riječ o dozvolama za rad iz sektora naftnog gospodarstva, na današnjoj su sjednici u opću raspravu upućena dva nacrta dozvola za rad (licencija) za transport naftnih cestovnim prometom, te dva nacrta dozvola za rad (licencija) za trgovinu na veliko naftnim derivatima osim LPG-om.
Svi nacrti dozvola u postupku opće rasprave mogu se dobiti svakim radnim danom od 11 do 13 sati, u sjedištu FERK-a ili preuzeti na web stranici FERK-a, a rok za slanje pisanih komentara na nacrte dozvola, kao i za podnošenje zahtjeva za status umješača je do 20.4.2017. do 12 sati.

FERK je donio i rješenje po zaprimljenoj žalbi kupca JP „Elektroprivreda HZ HB“ d.d. Mostar, te Zaključak po zahtjevu za izdavanje dozvole za rad (licencije) za skladištenje naftnih derivata osim LPG-a za podnositelja zahtjeva DOO „IBRAHIMOVIĆ“ Bosanska Krupa, istaknuto je u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close