ZA PRIMJER SVIMA

U Rakitnu malo tko ne radi, zapošljavaju i susjede

Gospodarstvo / Flash | 17. 03. 2016. u 08:25 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovih se dana često razgovara o teškoj ekonomskoj krizi te odlasku mladih iz Posušja, čitave Hercegovine i cijele države.

No, dok mnogi masovno iseljavaju, u Rakitnu tvrde kako, uz sve nevolje, kod njih ima posla za nezaposlene, piše Večernji list BiH.

Uz brojne domaće mještane tu su radno mjesto pronašli i neki susjedi iz Rame, Tomislavgrada pa i Mostara. Na nekoliko mjesta su za Večernji list potvrdili kako Rakićani nisu ugroženi s radnim mjestima kao što su u drugim sredinama.

''Nađe se posla za mnoge jer imamo dosta farmi, trgovina, kafića. Eto, neki je dan troje otišlo u Njemačku, ali već najavljuju povratak kući'', Večernji list prenosi riječi mlade Rakićanke iz Vrpolja.

Tu su mladi Rakićani koji sami osnivaju obiteljske tvrtke jer je taj kraj “pravi raj” za stočarstvo, proizvodnju mlijeka i sira te odličnog krumpira i kupusa.

U tom su se kraju desetljećima raseljavali, ponajviše u Slavoniju te u daleku Australiju, ali, eto, ipak je Rakitno jedan svijetli primjer kada je riječ o odlasku u tuđi svijet trbuhom za kruhom, piše Večernji list.

Kopirati
Drag cursor here to close