UNOBiH

U protekloj godini BiH zabilježila rast prihoda od neizravnih poreza

Gospodarstvo / Flash | 20. 02. 2017. u 20:19 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Upravni odbor Uprave za neizravno oporezivanje (UNO) BiH na sjednici u ponedjeljak u Mostaru usvojio je Izvješće o radu za 2016. godinu, koje će biti upućeno Vijeću ministara BiH na konačno usvajanje.

Podaci iz Izvješća Uprave govore o pozitivnim trendovima kada je u pitanju izvršavanje nadležnosti te institucije.

Tako je u 2016. godini zabilježen rast prihoda od neizravnih poreza u odnosu na 2015. godinu za oko 285 miliona KM. Ukupno prikupljeni prihodi za raspodjelu korisnicima u 2016. godini, iznose 5,530 milijardi KM što je za 5,16 posto više u odnosu na 2015. godinu, priopćeno je iz UNO-a BiH.

Upravni odbor UNO-a zatražio je od Uprave da poduzme sve potrebne mjere radi postizanja boljih efekata u naplati prihoda od neizravnih poreza, kao i da pojača kontrolne mehanizme koji joj stoje na raspolaganju.

Ocijenjeno je da je u narednom razdoblju potrebno unaprijediti pravni okvir u cilju efikasnijeg rada Uprave što treba rezultirati boljim efektima kada je u pitanju razina naplate neizravnih poreza, kao najvažnijeg faktora koji doprinosi fiskalnoj održivosti i stabilnosti BiH, entiteta i Brčko Distrikta, priopćeno je.

(FENA) G.P.

Kopirati
Drag cursor here to close