UNOBiH

U pripremi potpuno novi zakon o trošarinama  usklađen s EU odredbama

UNO priprema potpuno novi zakon o trošarinama  usklađen s EU odredbama  
Gospodarstvo / Flash | 29. 11. 2017. u 13:24 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izaslanstvo Uprave za neizravno oporezivanje (UNO) BiH, predvođena direktorom Mirom Džakulom, razgovarala je s predstavnicima Carinske i Porezne uprave Republike Hrvatske.

Razmijenjena su iskustva i dogovoreni novi modeli suradnje i pomoći kolega iz Hrvatske, kako bi UNO što prije ispunila sve kriterije u oblasti PDV-a, trošarina i carina, što su uvjeti za članstvo BiH u Europskoj uniji, priopćeno je danas iz UNO.

U Carinskoj upravi Republike Hrvatske razgovaralo se o kućnom uvoznom i izvoznom carinjenju, elektronskim uvoznim i izvoznim izaslanstvima, AEO – ovlaštenom gospodarskom subjektu, te međusobnoj pomoći i suradnji u  provjerama (provjere isprava o porijeklu, provjera dokaza o završetku provoza, izvoza i sl.).

Kako se dodaje u priopćenju, UIO u okviru Twinning projekta priprema potpuno novi zakon o trošarinama koji bi bio usklađen s odredbama EU.

Stoga će, navode, službenici UNO početkom 2018. godine boraviti u službenoj posjeti  Carinskoj upravi Hrvatske s ciljem preuzimanja iskustava koja bi trebala biti ugrađena u novi zakon o trošarinama i pravilnik o primjeni zakona o trošarinama.


Kopirati
Drag cursor here to close