Pravna praksa

U Neumu se održava 15. međunarodno pravno savjetovanje

Gospodarstvo / Flash | 16. 06. 2017. u 07:49 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pravni fakultet Sveučilišta u Mostaru pod pokroviteljstvom Ministarstva pravde Bosne i Hercegovine organizira 15. međunarodno savjetovanje "Aktualnosti građanskog i trgovačkog zakonodavstva i pravne prakse" koje će se održavati od 16. do 18. lipnja 2017. u Grand hotelu Neum.

Međunarodno savjetovanje se organizira s ciljem pružanja pregleda postojećeg nacionalnog, europskog građanskog i trgovačkog zakonodavstva te ustanovljene sudske prakse i pravne teorije. Potiču se rasprave akademske i stručne zajednice o brojnim spornim pravnim pitanjima i problemima, kao i jačanje suradnje pravnih stručnjaka iz različitih država, kazala je za treći.ba dekanica Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Vesna Kazazić.

Na Savjetovanju će istaknuti pravni stručnjaci iz Austrije, Slovenije, Makedonije, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, djelatnici Ministarstva pravde BiH, suci najviših sudova BiH, profesori pravnih i ekonomskih fakulteta izložiti 36 radova.

Bit će održana i tri okrugla stola - "Efikasnost mehanizma zaštite u slučaju diskriminacije", "Ustroj i rad arbitraže Vanjskotrgovačke komore BiH" i "Pravne i srodne biblioteke: Posrednici znanstvenih i stručnih informacija".

"Neprestane promjene u području građanskog i trgovačkog zakonodavstva i pravne prakse u Bosni i Hercegovini i njezinom okruženju stvaraju brojne probleme i nejasnoće u primjeni propisa u praktičnom životu. Doneseno je više zakona iz tog područja koji su od presudne važnosti za uspostavu pravne države i usuglašavanje bosanskohercegovačkih propisa s propisima Europske unije. Ovo Savjetovanje će koristiti pravnicima koji će primjenjivati te nove propise u praksi", ustvrdila je dekanica Kazazić.

Kopirati
Drag cursor here to close