Tržište

U Mostaru rastu cijene stanova, kvadrat između 2100 i 2300 KM

Gospodarstvo / Flash | 23. 11. 2016. u 07:32 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Agencija za statistiku u BiH objavila je podatak da je zabilježen pad cijena stanova u odnosu na prošlu godinu.

Tako prosječna cijena prodanih novih stanova u BiH u devet mjeseci ove godine bilježi pad za 10,5 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Kamel Ratkušić iz Agencije za nekretnine u Mostaru je rekao kako prosječna cijena stanova, koju je objavila Agencija za statistiku BiH, nije realna ili nije primjenjiva za Mostar.

''Najčešće cijene stanova u Mostaru su između 2100 i 2300 KM po kvadratu'', kazao je Ratkušić.

''Mala je razlika između cijena stanova ove i prošle godine, ali prodaja stanova sigurno nije manja u odnosu na prošlu'', kazao je Ratkušić.

Istaknuo je da je prošle godine najveća potražnja bila za jednosobnim i dvosobnim stanovima od 50 do 70 četvornih metara, a najviše su se prodavali stanovi čija je cijena do 120.000 KM, dok se stanovi po višim cijenama sve rjeđe kupuju, piše Večernji list.

Dosta čimbenika utječe na cijenu stana, kazao je Ratkušić te dodao kako su cijene stanova u Mostaru zabilježile porast, a ne pad.

I djelatnici Agencije Sivrić iz Mostara potvrdili su nam kako cijene stanova nisu zabilježile pad. Kada je riječ o podacima Agencije za statistiku, djelatnik Agencije Sivrić rekao je kako oni za Mostar ne vrijede.

Kopirati
Drag cursor here to close