U tri mjeseca

U metalskoj i elektroindustriji zaposleno 1.000 novih radnika

Gospodarstvo / Flash | 21. 06. 2017. u 13:33 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U metalskoj i elektroindustriji u prva tri mjeseca ove godine povećan je broj zaposlenih za oko 1.000, dok je za sedam posto povećan izvoz u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Zaključeno je to na današnjoj sjednici Odbora Udruženja metalske i elektroindustrije - Gospodarske komore FBiH, koji je analizirao izvoz u toj industrijskoj oblasti.

Predsjednik Udruženja Kasim Kotorić izjavio je da generalno stanje u metalskoj i elektroindustriji nije na zadovoljavajućoj razini budući da ranije zakonske inicijative nisu razmatrane u federalnim i državnim institucijama.

Zato će ponovo tražiti izjašnjavanje o tim inicijativama da bi se poboljšala prava radnika i gospodarskih tvrtki, koje svojim radom donose proizvode svjetske kvalitete.

''Između ostalog, Udruženje će uputiti zahtjev za ukidanje plaćanja carina na uvoz strojeva i opreme'', dodao je Kotorić nakon sjednice Odbora Udruženja metalske i elektroindustrije, koje smatra da su procedure bankovnih garancija kod privremenog uvoza i plaćanje carina na strojeve i opremu doveli do smanjenja investicija i nedovoljnog rasta industrije BiH.

U metalskoj i elektroindustriji Federacije BiH je uposleno više od 27.000 radnika, broj firmi koje rade u toj branši je oko 1.400, a više od 90 posto proizvoda iz tog sektora plasira se na strana tržišta.

Kopirati
Drag cursor here to close