Ured Vlade ŽZH za europske integracije

U Ljubuškom održane dvije radionice o obiteljskom mikropoduzetništvu u turizmu

Cilj za organizaciju ove radionice je između ostalog razvoj ruralnog turizma u Županiji Zapadnohercegovačkoj.
Gospodarstvo / Flash | 18. 12. 2018. u 17:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radionica pod nazivom ''Obiteljsko mikropoduzetništvo u turizmu – obiteljski smještaj - Posao za cijelu obitelj'' održana je u ponedjeljak i utorak u hotelu ''Bigeste'' u Ljubuškom.

Radionicu je organizirao Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije kao koordinator projektnih aktivnosti u okviru projekta ''Razvoj i diversifikacija turističke ponude u Županiji Zapadnohercegovačkoj''.

Cilj za organizaciju ove radionice je između ostalog razvoj ruralnog turizma u Županiji Zapadnohercegovačkoj, a predvođena je od strane stručnjaka za razvoj ruralnog turizma Nede Pinezića. On je s predstavnicima Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije krajem prošlog mjeseca obilazio ruralne dijelove županije, odnosno nekoliko malih seoskih domaćinstava koji imaju potencijal za pružanje usluga smještaja u svojim objektima, što je i bilo podloga za održanu radionicu.

Uz potencijalne zainteresirane iznajmljivače privatnog smještaja koji su ciljana skupina radionice, sudjelovali su predstavnici javnog, privatnog i nevladinog sektora u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

Foto: Ured Vlade ŽZH za europske integracije / Radionica Obiteljsko mikropoduzetništvo u turizmu – obiteljski smještaj - Posao za cijelu obitelj

Na interaktivnoj radionici u trajanju od dva dana su predstavljeni svi važni elementi vezani za ruralni turizam te pojašnjenja za pokretanje privatnog smještaja u domaćinstvu.

Također su detaljno opisana globalna turistička kretanja posljednje dvije godine, najtraženije vrste smještaja u domaćinstvu, potencijalna konkurencija, ciljane skupine, pripremanje objekta za posao i propisi, marketing promocija i prodaja, kalkulacija cijena i troškova, obiteljsko mikropoduzetništvo, primjeri dobre prakse te ostali najvažniji čimbenici koji će pridonijeti što kvalitetnijem razvoju ruralnog turizma i ponude u ovom smislu u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

Nakon teorijskog dijela radionice sudionici su imali mogućnost predstaviti svoje planove u budućnosti koji se tiču razvoja određene vrste smještaja u domaćinstvu u Županiji Zapadnohercegovačkoj. Planirano je da će upravo njih uskoro posjetiti Nedo Pinezić sa suradnicima kako bi na terenu kroz praktični dio u razgovoru sa domaćinima dobili dodatne savjete i u praksi provjerili teoretski dio radionice.

Ova aktivnost je financirana u okviru projekta MarketMakers, koji je dio napora Švicarske vlade za pomoć Bosni i Hercegovini na putu prema europskim integracijama, a čine ga konzorcij Helvetas Swiss Intercooperation i Kolektiv d.o.o., priopćeno je iz Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.

Kopirati
Drag cursor here to close